Hlavní obsah

Motorkář na Frýdecko-Místecku smetl nepozorného chodce. Oba skončili v nemocnici

Třiadvacetiletý motorkář se v pátek odpoledne střetl na Frýdecko-Místecku s o pět let mladším chodcem. Ten mu nečekaně vstoupil do vozovky. Oba utrpěli vážná zranění. Záchranáři je po ošetření na místě transportovali do nemocnice ve Frýdku-Místku. Novinky o tom informovala v sobotu ráno policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v 16:45 hodin na silnici II. třídy číslo 473 nedaleko Sedliště. „Chodec vběhl do vozovky mimo přechod pro chodce zpoza autobusu, který stál u okraje komunikace, a to v době, kdy tam muž na motocyklu právě projížděl,“ uvedla mluvčí.

Motorkář se snažil chodci vyhnout brzděním a úhybným manévrem, ale i přesto střetu nezabránil. „Oba utrpěli zranění a byli předáni do péče zdravotníkům. Dechové zkoušky byly s negativním výsledkem,“ dodala Jiroušková.

Podle mluvčího krajské zdravotnické záchranné služby Lukáše Humpla měl mladší z mužů poranění hlavy, zranění dolní a horní končetiny a jevil i známky otřesu mozku. Motorkář byl ošetřen s poraněním horní i dolní končetiny. Byl zajištěn krčím límcem a vakuovou matrací. „Oba byli při vědomí mimo ohrožení života. Ve stabilizovaném stavu jsme je převezli do nemocnice,“ konstatoval Humpl s tím, že na místě zasahovaly tři zdravotnické týmy ze základen Frýdek-Místek a Nošovice.

Motorkář se na Jesenicku srazil s autem. Zemřel na místě

Krimi
Související témata:
Obec Sedliště

Výběr článků

Načítám