Hlavní obsah

Motorkář jel po D1 a oběma rukama držel telefon

Rousínov

Ani otrlí policisté nevěřili svým očím, když si na dálnici D1 poblíž Rousínova všimli rychle jedoucího motorkáře. Ten vůbec nesledoval provoz před sebou, neboť upřeně hleděl do mobilního telefonu, který navíc držel oběma rukama. Prokázal tím sice, že svůj stroj umí zkušeně ovládat i bez rukou na řídítkách, ovšem zjevně se provinil proti zákonu.

Řidička si policistů vůbec nevšimla, motorkář jel zase s telefonem v obou rukách. Video: Policie ČR

Článek

„Za riskantní chování zákonitě vyfasoval muž za řídítky na místě pokutu, přesto ale mohl ještě mluvit o štěstí. Tu nejvyšší cenu by totiž motocyklista mohl zaplatit při případném karambolu,“ upozornil policejní mluvčí Petr Vala.

Zcela zabraná do jistě neodkladného hovoru byla na dálnici také mladá žena za volantem kombíku, která za jízdy jednou rukou držela telefon u ucha a druhou gestikulovala. „Žena si vůbec nevšimla dálniční hlídky, která ji dlouhou dobu natáčela. Nereagovala dokonce ani na rozsvícené majáky. Až nakonec zapnutá siréna služebního vozu řidičku konečně upozornila na přítomnost policistů,“ řekl Vala.

Anketa

Používáte při telefonování v autě hands-free?
Ano
83,5 %
Ne
16,5 %
Celkem hlasovalo 16086 čtenářů.

Policisté při té příležitosti upozornili, že právě nehody související s nepozorností řidiče mívají nezřídka ty nejvážnější následky. „Za tento přestupek řidič nyní dostane na místě pokutu v rozmezí od 2 500 do 3 500 korun. Ve správním řízení se může pokuta vyšplhat až na deset tisíc korun. Šofér navíc musí počítat i se čtyřbodovým ohodnocením,“ dodal mluvčí.

Řidič na Orlickoústecku narazil do sloupu a na místě zemřel

Krimi

Výběr článků

Načítám