Hlavní obsah

Moldavan nechal dceru napospas bratrovi na Karlovarsku, který ji znásilňoval. Oba čeká vězení

Bylo jí 14 let, když loni v únoru přijela se svým otcem do České republiky. Sedmatřicetiletý Moldavan Marin T. ale později odjel kvůli práci na jiné místo a dceru nechal bez jakéhokoliv materiálního zajištění u svého o dva roky staršího bratra Alexandra na Karlovarsku, který dívku sexuálně zneužíval.

Bratři z Moldavska před Krajským soudem v PlzniVideo: Patrik Biskup, Novinky

Článek

Krajský soud v Plzni oba cizince poslal ve čtvrtek do vězení. Podle zatím nepravomocného rozsudku tam starší ze sourozenců za znásilnění stráví 8,5 roku, otec dívky pak půjde za mříže na 20 měsíců let za opuštění dítěte a nebezpečné vyhrožování.

Oba navíc dostali vyhoštění z ČR na několik let a poškozené musejí dohromady zaplatit jako nemajetkovou újmu 350 tisíc korun.

Podle spisu zanechal Marin T. dceru bez prostředků v přítomnosti svého bratra. „Dále se o ni nestaral, přičemž dívka se stala závislou na svém strýci, který ji opakovaně znásilnil,“ uvedl státní zástupce Roman Šustáček.

Dívka z Plzně se pořezala a pak se svěřila, že ji znásilnil strýc. Soud mu dal 6 let

Krimi

„Dívka se pokaždé bránila. Muže odstrkovala a snažila se z pokoje utéci. On jí dal facku nebo vyhrožoval zabitím. Pak poškozenou svlékl a vykonal na ní soulož,“ dodal žalobce.

Před soudem Alexandr T. vinu popřel. „Není to pravda, nic jsem jí neprovedl. Nevím, proč říká takové lži. Zajímalo by mě, kdo ji navedl, aby mě takhle obvinila,“ uvedl Moldavan.

Ve 12 letech byla těhotná, tvrdí strýc

Dále ve své výpovědi tvrdil, že dívka byla problémová už v Moldavsku. „Lhala, utíkala z domova a měla co do činění s policií. Dokonce byla ve 12 letech těhotná,“ prohlásil obžalovaný muž, který ve své zemi už několikrát pobýval ve vězení. Upozornil také na to, že dívka podala na něj a na bratra trestní oznámení z toho důvodu, že se o ni nestarali.

„S bratrem mám dobrý vztah. V Moldavsku jsme bydleli ve stejné vesnici. Jeho dceru znám od malička. Na její výchovu ale neměl moc času. Trávil celé dny na pastvě s dobytkem,“ dodal Alexandr T.

Znásilnil tříletou neteř, tvrdí obžaloba. Nejsem pedofil, řekl soudu

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám