Hlavní obsah

Moldavan dal 14letou dceru hlídat bratrovi na Karlovarsku. Ten ji měl znásilňovat

Bylo jí 14 let, když loni v únoru přijela se svým otcem do České republiky. Sedmatřicetiletý Moldavan Marin T. ale později odjel kvůli práci na jiné místo a dceru nechal bez jakéhokoliv materiálního zajištění u svého o dva roky staršího bratra na Karlovarsku. Ten ji měl podle obžaloby, která zazněla ve středu u Krajského soudu v Plzni, několikrát znásilnit.

Bratři z Moldavska před Krajský soudem v Plzni.Video: Patrik Biskup, Novinky

Článek

Oběma cizincům navrhuje státní zástupce nepodmíněné tresty. Pro Alexandra T. žádá osm let vězení za zločin znásilnění a jeho bratrovi navrhuje dva roky za opuštění dítěte.

„Obžalovaný Marin T. zanechal dceru bez prostředků v přítomnosti svého bratra. Dále se o ni nestaral, přičemž dívka se stala závislou na svém strýci,“ uvedl státní zástupce Roman Šustáček. Podle něj druhý z obžalovaných poškozenou v průběhu roku 2023 opakovaně znásilnil. „Dívka se pokaždé bránila. Muže odstrkovala a snažila se z pokoje utéci. On ji dal facku nebo vyhrožoval zabitím. Pak poškozenou svlékl a vykonal na ní soulož,“ popsal žalobce.

Před soudem Alexandr A. vinu popřel. „Není to pravda, nic jsem jí neprovedl. Nevím, proč říká takové lži. Zajímalo by mě, kdo ji navedl, aby mě takhle obvinila,“ uvedl cizinec.

Ve 12 letech byla těhotná, tvrdí strýc

Dále ve své výpovědi tvrdil, že dívka byla problémová už v Moldavsku. „Lhala, utíkala z domova a měla co do činění s policií. Dokonce byla ve 12 letech těhotná,“ prohlásil obžalovaný muž, který ve své zemi už několikrát pobýval ve vězení. Upozornil také na to, že dívka podala na něj a na bratra trestní oznámení z toho důvodu, že se o ni nestarali.

„S bratrem mám dobrý vztah. V Moldavsku jsme bydleli ve stejné vesnici. Jeho dceru znám od malička. Na její výchovu ale neměl moc času. Trávil celé dny na pastvě s dobytkem,“ dodal Alexandr T.

Soud bude pokračovat výpovědí druhého z obžalovaných a svědků.

Cizinec na Brněnsku brutálně znásilnil ženu, po činu ji ještě pokálel. Dostal 6,5 roku

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám