Hlavní obsah

Mladý řidič zpanikařil při předjíždění. Auto v kotrmelcích těsně minulo strom

Policisté vyšetřují nehodu, při níž v neděli večer na rovince u Jestřebí na Českolipsku havaroval mladý řidič s čerstvým řidičským průkazem. Nebezpečně vypadající manévr zachytila kamera v autě jiného vozu.

Předjíždění končí vylétnutím ze silnice.Video: Policie ČR

Článek

Jen s lehkým povrchovým poraněním a s pohmožděninami vyvázl jako zázrakem z divoce vypadající nehody mladý řidič s čerstvým řidičský průkazem. K havárii došlo v neděli 2. června kolem půl deváté večer.

Mladík s vozem Volkswagen Golf mířil od Zahrádek na Doksy a na rovince před obcí Jestřebí se rozhodl předjet kamion. „Před zahájením tohoto manévru se ale nepřesvědčil, zda nepředjíždí někdo jeho, a když zjistil, že ano, bylo už pozdě,“ líčí mluvčí policie Ivana Baláková.

„Jakmile vedle boku svého volkswagenu spatřil předjíždějící vozidlo, naprosto zpanikařil a sešlápl prudce brzdu. To vedlo ke smyku, který auto rozkolísal, a řidič následně vyjel ze silnice na louku. Zde auto těsně minulo vzrostlý strom, udělalo několik kotrmelců a skončilo na střeše,“ popsala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Mladý řidič nezvládl předjíždění na rovince před obcí Jestřebí na Českolipsku.

Mladý řidič na Českolipsku předjížděl kolonu. Srážku s náklaďákem nepřežil

Krimi

Mladíka z místa nehody odvezla sanitka přivolaných záchranářů. Ani důkladné vyšetření v nemocnici ale neodhalilo žádné vážné zranění. Do příjezdu sanitky se mladíkovi u jestřebské rovinky věnoval řidič, který pak policistům předal záznam z kamery ve svém autě. Na místě zastavili i další lidé a začínajícímu řidiči, jímž havárie psychicky otřásla, poskytli deky nebo třeba skládací židli a snažili se ho uklidnit.

Policisté by ještě potřebovali mluvit s řidičem předjíždějícího vozidla jako se svědkem. „Ten na místě události nezastavil, protože s vysokou mírou pravděpodobnosti ani nevěděl, jak řidič modrého volkswagenu dopadl. Touto cestou ho žádáme, aby se nám ozval na lince 158,“ vyzvala policejní mluvčí.

Otevřel dveře u auta a pobodal mladého řidiče. Policie útočníka obvinila z pokusu o vraždu

Krimi

Výběr článků

Načítám