Hlavní obsah

Mladý řidič najel na Českolipsku do dodávky s pětičlennou rodinou. Otec nepřežil, děti bojují o život

Aktualizováno

K tragické nehodě došlo ve čtvrtek večer u obce Obora na Českolipsku. Po čelním střetu osobního auta a dodávky s pětičlennou rodinou zemřel jeden člověk, pět lidí je vážně zraněných. Na místě zasahovaly dva vrtulníky záchranářů.

Foto: HZS Libereckého kraje

Vážná nehoda na Českolipsku

Článek

K nehodě podle policistů došlo ve čtvrtek pět minut po půl jedenácté večer. „Podle svědků vjel dvacetiletý řidič v osobním autě vysokou rychlostí do pravotočivé zatáčky, neudržel se u pravé krajnice a ze zatáčky vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s dodávkovým vozidlem, ve kterém cestovala pětičlenná rodina,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Muž za volantem dodávky podle záchranářů po dlouhé resuscitaci na místě podlehl svým zraněním. „Posádky se snažily udělat úplně všechno, co šlo, aby ho zachránily, ale bohužel se to nepodařilo,“ řekl za libereckou záchrannou službu Petr Matějička.

Manželku řidiče dodávky odvezla sanita na traumacentrum liberecké nemocnice. „Tři děti pak postupně transportovaly vrtulníky na traumatologická centra pražských nemocnic, dvě do Motola a jedno do Krče. Všechny tři děti byly v kritickém stavu,“ uvedl Matějička.

Na místě zasahovaly vrtulníky pražské a královéhradecké záchranné služby a vyjely tam také dvě pozemní posádky středočeské záchranné služby a tři posádky záchranné služby z Libereckého kraje. Vrtulníky se musely na místo nehody vracet.

Policie shání i záběry před nehodou

Policie požádala, aby se jí přihlásili také řidiči, kteří se s vozidlem, jež nehodu způsobilo, setkali ještě před samotnou nehodou, tedy na cestě mezi Mladou Boleslaví a obcí Obora na Českolipsku.

„Při objasňování tragické nehody nám pomohou nejenom informace od přímých svědků samotné srážky, ale také od řidičů, kteří zaregistrovali pohyb vozidla Volkswagen Passat bílé barvy po silnici I/38 od Mladé Boleslavi do Obory u Doks od včerejší 22. hodiny do 22.35. V této souvislosti uvítáme záznamy z palubních kamer. Děkujeme za spolupráci. Kontaktujte nás prostřednictvím tísňové linky 158,“ vyzvali policisté na webu.

Foto: ZZS Libereckého kraje

Zásah záchranářů u vážné nehody

Dvě stejné smrtelné nehody, dva zcela odlišné tresty. Jeden řidič vyvázl s podmínkou, druhý musí do vězení

Krimi

Výběr článků

Načítám