Hlavní obsah

Mladý motorkář se zřítil z hradeb pevnosti. Hrál si s mobilem a ztratil rovnováhu, tvrdí svědci

Těžké zranění utrpěl v neděli vpodvečer dvacetiletý motorkář, který se zřítil z hradeb historického opevnění Velká Šance v Mostech u Jablunkova na Frýdecko-místecku. Podle svědků se krátce před pádem zastavil a hrál si s mobilem.

Foto: ZZS MSK

Motorkář se zřítil z hradeb z osmimetrové výšky.

Článek

Ke zranění motorkáře došlo v samotném centru památkového komplexu budovaného a přestavovaného od 15. do 17. století jako vojenskostrategické opevnění. Podle záchranářů byl jeho stav vážný.

„Nalezen byl v bezvědomí, ale se zdravotníky již později komunikoval. Zasahující lékař zjistil, že utrpěl těžké poranění hrudníku a hlavy,“ popsal mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Záchranáři zajistili pacienta krčním límcem a pánevním pásem, zavedli mu kanylu pro nitrožilní podávání léků a provedli další potřebná opatření. „Vrtulník poté muže transportoval do ostravské Fakultní nemocnice, kde byl předán na oddělení tamního urgentního příjmu,“ dodal Humpl.

Mluvčí policie Eva Michalíková poznamenala, že sám zraněný mladík se nemohl policistům k události kvůli zdravotnímu stavu a tomu, že byl v péči zdravotníků, vyjádřit.

„Ze zjištěných informací na místě ale vyplývá, že dvacetiletý hoch měl na motocyklu Jawa jezdit po opevnění, kdy najednou zastavil na okraji hradeb. Pak podle svědků vzal do ruky mobilní telefon, ale zřejmě neudržel balanc a i s motorkou se převrátil a spadl pod hradby asi z osmimetrové výšky,“ popsala Michalíková.

Foto: ZZS MSK

Motorkář spadl z osmimetrové výšky.

Šestnáctiletá dívka nezvládla na Jihlavsku motorku. I se spolujezdcem spadla z mostu do řeky

Krimi
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám