Hlavní obsah

Mladiství cizinci chtěli v Praze oloupit muže, při přepadení mu vystřelili oko

Praha

Tři cizinci, z toho dva mladiství, vylákali v Praze pod záminkou obchodu do parku 27letého muže. Už od začátku ale plánovali, že ho oloupí. Během loupeže se poškozený začal bránit, načež jeden z útočníků vytáhl plynovou nebo kuličkovou pistoli a muži začal střílet do obličeje. Zraněný nadobro přišel o pravé oko. Cizince zadrželi kriminalisté z oddělení vražd společně se zásahovou jednotkou.

Zadržení cizinců podezřelých z loupežeVideo: Policie ČR

Článek

Ke schůzce došlo 20. června v parku Podviní v pražských Vysočanech kolem druhé hodiny ráno. Podezřelí se podle zjištění kriminalistů předem domluvili, že vylákají sedmadvacetiletého muže pod záminkou nespecifikovaného obchodu. A během toho ho oloupí.

Jeden ze tří cizinců pak na muže v parku zaútočil, ten se ale začal aktivně bránit. „Vše skončilo tím, že útočník vytáhl zatím neustanovenou, pravděpodobně plynovou nebo kuličkovou zbraň a několikrát mu vystřelil do obličeje. Pak všichni tři podezřelí z místa odešli,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Zraněný muž sám vyhledal lékařskou pomoc a podstoupil operaci. Následná prognóza zní, že napadený nadobro přišel o pravé oko.

Milionová loupež v břeclavské směnárně: Zaměstnanec střílel na útočníky, tři zranění

Krimi

Případ začali vyšetřovat kriminalisté z oddělení vražd. Ti po měsících pátrání v předchozích dnech zadrželi tři podezřelé cizince. Kde a kdy byli zadrženi, policisté neuvedli. Na kameře jednoho z policistů je ale datum 17. září. Není známa ani jejich národnost.

Trojice je ve věku od 17 do 19 let a není to první případ, který s nimi policisté řeší.

„Kriminalisté u podezřelých podali podnět k jejich vzetí do vazby, čemuž soud vyhověl a dva z nich do vazby vzal,“ dodal Daněk. Všichni jsou podezřelí z loupeže a výtržnictví. Vzhledem k tomu, že dva pachatelé jsou mladiství, hrozí jim trest od pěti do deseti let vězení, třetímu hrozí až dvanáctiletý trest.

Foto: Policie ČR

Zadržení cizinců podezřelých z loupeže

V Praze byla zavražděna devatenáctiletá dívka

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám