Hlavní obsah

Mladík z Teplicka naplánoval do detailů krádež a požár svého auta. Nepočítal ale s kamerami

Šestadvacetiletý muž z Bíliny na Teplicku si chtěl přivydělat pojistným podvodem. Naplánoval ho do nejmenších detailů včetně toho, že se před zapálením svého auta převlékl. Jenže ho zachytily kamery.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Celý podvod měl přitom mladý muž pečlivě naplánovaný. Nejprve své auto odvezl do obce Kostomlaty pod Milešovkou, kde zaparkoval a auto uzamkl.

„Následně odešel do křoví, kde se převlékl do doneseného oblečení. V něm se vrátil k autu jinou cestou, odjel s ním do prostoru Radovesické výsypky a tady vnitřek auta polil benzinem a zapálil. Poté se opět převlékl do původního oblečení a vrátil se pěšky na původní místo zaparkování,“ popsala mluvčí policie Ilona Gazdošová.

Mezi pojišťovacími podvodníky převažují muži, většinou navyšují skutečnou škodu

Finance

Hned poté muž telefonicky oznámil na policii krádež auta a pojišťovně oznámil pojistnou událost s plněním ve výši 140 tisíc korun.

Policistům se podle jejich mluvčí zdál celý případ na základě šetření podezřelý, což následně potvrdily i kamerové záznamy.

„V rámci prověřování se totiž podařilo zajistit několik kamer, kde bylo částečně zaznamenáno mužovo jednání a vyvrátila se tak jeho původní výpověď. Místo peněz od pojišťovny tak čelí stíhání pro pojistný podvod,“ dodala Ilona Gazdošová.

Výběr článků

Načítám