Hlavní obsah

Mladík ve Zlíně ujížděl policistům stodvacítkou, při pronásledování havaroval

Zlín

Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení v noci na pátek pronásledovali ve Zlíně dvacetiletého řidiče vozidla, který nezastavil na jejich výzvy a snažil se jim ujet. Městem se řítil až stodvacítkou. Po asi dvou kilometrech nezvládl řízení a havaroval. Z hrozivě vypadající nehody vyvázl nezraněn. Policisté zjistili, že má řízení motorových vozidel zakázáno. Informovala o tom policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Foto: Policie ČR

Havarované vozidlo

Článek

O vozidle, které by měl řídit muž, jenž má řízení zakázáno, informoval operační důstojník všechny hlídky v  terénu. Krátce po půlnoci policisté popsané vozidlo spatřili ve Zlíně. Směřovalo do Otrokovic.

Foto: Policie ČR

Havarované vozidlo

„Policisté chtěli vozidlo zastavit. Použili k tomu nejprve světelné a poté i zvukové signály. Řidič ale na žádný z nich nereagoval, naopak zrychlil a snažil se hlídce ujet,“ popsala mluvčí s tím, že městem projížděl místy až rychlostí 120 km/h.

„V tak vysoké rychlosti ovšem nezvládl projet zatáčkou a havaroval nejprve do stromu a poté do lampy veřejného osvětlení a s vozidlem se převrátil přes střechu na bok. Vyvázl bez zranění. Dechová zkouška i zkouška na drogy u něj byly negativní,“ uvedla Kozumplíková.

Policisté zjistili, že se skutečně jedná o řidiče, který má platný zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2026. Za maření výkonu úředního rozhodnutí mu hrozí v případě odsouzení až dva roky za mřížemi.

Celníci pronásledovali zdrogovaného řidiče, ten naboural do policejního auta

Krimi

Související články

Výběr článků

Načítám