Hlavní obsah

Mladík pomohl dopadnout lupiče, kteří u Brna vykrádali pumpu. Policie použila zastavovací pás i výstřel

I s pomocí bouracího kladiva se ve čtvrtek nad ránem vloupala tříčlenná skupina zlodějů do čerpací stanice v Kloboukách u Brna na Břeclavsku. Jejich plán jim nevyšel i díky všímavosti 20letého mladíka, který pachatele vyrušil, sledoval a upozornil na ně policii.

Pomohl dopadnout zlodějeVideo: Policie ČR

Článek

U benzinky si mladík všiml zaparkovaného vozidla a několika maskovaných osob.

„Ti k vloupání použili ruční bourací kladivo a páčidlo. Jakmile zjistili, že jsou prozrazeni, naskákali do přípravného auta a odjeli. Mladík okamžitě zalarmoval policisty na tísňové lince a zároveň podezřelý automobil sledoval, a přitom pomohl na místo nasměrovat hned několik hlídek,“ popsal případ policejní mluvčí Petr Vala.

Následovala honička, při které se policistům podařilo ujíždějící vozidlo zpomalit pomocí zastavovacího pásu.

Chycen při činu. Policisté dopadli zloděje, když v cizím domě seděl na záchodě

Koktejl

Když následně hůře ovladatelné auto narazilo do svodidel, pokusila se posádka z místa utéct po svých. Policisté proto vypálili i varovný výstřel.

„Na místě jsme za pomoci donucovacích prostředků zadrželi dvě osoby. Poslední muž využil nepřehledného terénu a podařilo se mu zmizet. Kriminalisté následně zjistili totožnost recidivisty a po nezbytných procesních úkonech byl nakonec zadržen i on,“ doplnil mluvčí.

Za krádež hrozí pachatelům až několik let vězení. Policisté současně zjišťují, zda nemají na svědomí i další trestnou činnost.

Zběsilá honička na Jablonecku. Recidivista málem srazil policistu

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám