Hlavní obsah

Mladá žena na mostě v Táboře křičela, že už dál nemůže, a hrozila, že skočí

Tábor

K zoufalému rozhodnutí přivedly finanční potíže 26letou ženu v Táboře. Ve tři ráno v noci na čtvrtek poslala kamarádovi SMS zprávu a vydala se k mostu nad řekou Lužnicí. Kamarád naštěstí kontaktoval policisty, kteří jí sebevražedný úmysl rozmluvili. Sesula se pak k zemi a plakala.

Foto: Policie ČR, Policie ČR

Žena na mostě nedaleko psího útulku v Táboře

Článek

„Na operační středisko zavolal mladý muž, že mu od jeho kamarádky přišla zpráva, ve které bylo napsáno, že je u psího útulku v Táboře a chce skočit z mostu. Důvodem měly být finanční potíže,“ popsala případ mluvčí táborské policie Lenka Pokorná s tím, že operační důstojník okamžitě vyslal na místo policejní hlídku.

Policisté Pavel Kopřiva a Jiří Štěpánek viděli po příjezdu mladou ženu, jak vchází na most. Na oslovení zareagovala zrychlením kroku směrem do středu mostu. Uprostřed mostu se rozplakala a křičela, že už dál nemůže, že skočí dolů, přičemž začala vylézat na zábradlí.

„Policisté se proto od ženy částečně vzdálili a začali s ní hovořit ve snaze ji upokojit. Pokus o komunikaci vyšel a žena se postupně uklidňovala. Také se jim ji podařilo přesvědčit, aby slezla ze zábradlí a zůstala stát na mostě,“ popisovala snahu hlídky policejní mluvčí.

Každý den zavolá na krizovou linku senior, který uvažuje o sebevraždě

Domácí

Zmínila, že policista Kopřiva upoutal ženinu pozornost a Štěpánek se k ní pomalu přibližoval. „Když se k ní oba přiblížili na dosah, žena se s brekem sesunula k zemi,“ podotkla policejní mluvčí.

Doplnila, že policisté ženu předali do péče lékařů. „Musíme ocenit nejen zásah hlídky, ale také duchapřítomnost muže, který volal na operační středisko. Díky tomu se podařilo zabránit tragédii,“ dodala Pokorná.

Žena u Karlova mostu vypadla z okna. Zřejmě chtěla spáchat sebevraždu

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám