Hlavní obsah

Místo pervitinu koupil od dealera drog trochu soli

Hranice

V Hranicích na Přerovsku a jejich okolí čile obchodoval s pervitinem a marihuanou devětadvacetiletý muž. Drogy prodával, přestože byl za stejnou činnost v podmínce. Když došel pervitin, vydával za něj sůl. Za ni inkasoval od jednoho zákazníka tři stovky.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Jednomu z odběratelů přislíbil za 300 korun pervitin na jedno užití. Bílou sypkou hmotu zabalenou do papíru mu předal po zaplacení dané částky. Později však jeho zákazník přišel na to, že nedostal to, co mu bylo slíbeno, ale byl podveden. V papíru totiž našel místo dávky pervitinu trochu soli,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Na policisty se podvedený se stížností neobrátil, vyšla najevo, až když se dokumentovalo jednání zadrženého. Kolik bylo podobně podvedených, policie zatím neví, ale s největší pravděpodobností jich bylo víc.

Prodavač drog byl zadržen v úterý. Byl obviněn z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Hrozí mu vzhledem k recidivě trest odnětí svobody od dvou do deseti let.

„Z naší strany byl vydán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který nebyl přijat, a obviněný byl propuštěn na svobodu, kde je vedeno jeho trestní stíhání,“ doplnila policejní mluvčí.

Vařil pervitin ve velkém. Na chatu v Přerově si pro něj přijela policie

Krimi

Výběr článků

Načítám