Hlavní obsah

Mezi zahrádkami v Přerově chodil muž se sekerou, policisté ho postřelili

Policisté postřelili v zahrádkářské kolonii v Přerově do nohy agresivního muže, který je ohrožoval a podle svědků chodil po okolí se sekerou v ruce. Po zadržení skončil se zraněním v nemocnici, nemělo by být vážné, sdělila mluvčí přerovské policie Marie Šafářová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost se odehrála v neděli dopoledne v zahrádkářské kolonii na okraji Přerova. Podle svědků tam chodil muž se sekerou v ruce, proto na něj zavolali policii.

„Přijali jsme oznámení, že tam chodí agresivní muž se sekerou v ruce. Jeho agrese se však obrátila také proti zakročujícím policistům, kteří byli nuceni nakonec použít služební zbraně. Muže poté zadrželi,“ uvedla policejní mluvčí.

Doplnila, že při zákroku policisté muže postřelili. Podle mluvčího záchranné služby Břetislava Bolarda byl muž postřelen do nohy. Skončil se středně těžkým zraněním na urgentním příjmu ve Fakultní nemocnici v Olomouci.

„Jednalo se o izolované poranění dolní končetiny. Pacient byl do nemocnice převezen ve stabilizovaném stavu, zajištěn byl posádkou s lékařem. Momentálně je mimo ohrožení života,“ řekl Bolard.

Případ policisté vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě. Bližší informace sdělí pravděpodobně v pondělí.

Ohrožoval lidi sekerou a nožem po celé Praze, svědci zachytili podezřelého

Krimi

Výběr článků

Načítám