Hlavní obsah

Měl jsem Jacka hrozně moc rád. Muž u soudu vysvětloval, proč svého psa vyhodil z pátého patra

Karlovy Vary

Dva roky vězení a tříletý zákaz chovu psů požaduje státní zástupce Jiří Kučera za týrání zvířat pro Bedřicha Filipa z Karlových Varů. Osmatřicetiletý muž podle obžaloby v afektu vyhodil z okna bytu v pátém patře svého psa. Pád z patnáctimetrové výšky kříženec stafordšírského teriéra nepřežil.

Foto: Patrik Biskup, Novinky

Obžalovaný muž u karlovarského okresního soudu

Článek

Případ ze září 2022 začal projednávat Okresní soud v Karlových Varech. Obžalovaný muž se hájí tím, že psovi nechtěl úmyslně ublížit.

„Ten den jsem přišel domů v půl druhé ráno a Jack se mi zakousl do rukávu. V tu chvíli jsem nevěděl, jestli si chce jen hrát, anebo mě napadl. Moje reakce byla taková, že jsem se ho instinktivně snažil setřást. Bylo to u otevřeného okna, a jak jsem máchl rukou, tak se pustil a vypadl,“ tvrdí Filip.

„Kdybych nereagoval tak unáhleně, nestalo by se to. Hrozně toho lituji. Jacka jsem měl hrozně moc rád,“ dodal muž, který přiznal, že užíval drogy.

Někdo na Berounsku přivázal psa k ohradě a opustil ho. Zvíře se uškrtilo

Krimi

Po pádu psa prý hned běžel ven. „Vzal jsem ho do náručí. Ještě chvilku dýchal,“ dodal s tím, že se mohl jako člověk zachovat lépe.

Silou o značné intenzitě

Zvíře dopadlo na chodník v blízkosti vchodu do domu a utrpělo těžká zranění v podobě masivního zhmoždění mozku s krvácením na mozkových plenách a do mozkových komor a s následným selháním základních životních funkcí.

„Při pádu byl pes vystaven značnému utrpení psychického rázu v podobě strachu a úzkosti. Při nárazu na zem následovalo také utrpení psychického i fyzického rázu, a to v podobě intenzivně pociťované bolesti krátkodobého charakteru,“ stojí v obžalobě.

Podle státního zástupce si obviněný muž musel být vědom toho, že vyhozením psa a jeho pádem na tvrdou podložku z takové z výšky mu může způsobit smrt.

Znalec v oboru forenzní biomechaniky ve svém posudku potvrdil, že byl pes z okna vyhozen vnější silou o značné intenzitě.

Soud bude pokračovat výslechy svědků.

Psa nechal přes rok uvázaného na řetězu, který zvířeti zarostl do masa. Muž dostal podmínku

Krimi

Výběr článků

Načítám