Hlavní obsah

Matku kvůli pár stovkám ohrožoval nožem a dusil

Případem pětadvacetiletého muže z Chebu, který nejdříve vytáhl na svoji matku v jejím rodinném domě nůž a později ji na hranicích s Německem rukou přidusil, aby mu dala peníze, se zabývají chebští kriminalisté. Násilníka obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„V sobotu 25. května měl obviněný muž vypáčit okno a vniknout do suterénu rodinného domu v Chebu, který vlastní jeho šestašedesátiletá matka. Po chvíli měl usnout na gauči v jedné z místností, kde ho o několik hodin později objevila právě jeho matka, která ho nakonec v domě nechala,“ popisoval ve středu mluvčí karlovarské krajské policie Jakub Kopřiva.

A pak to začalo. „Po probuzení měl muž začít nožem svou matku ohrožovat, přitom jí vyhrožovat a chtít po ní, aby mu dala peníze nebo klíče od svého vozidla. Poté ženu nutil, aby s ním jela k bankomatu a tam peníze vybrala,“ pokračoval mluvčí s tím, že matka tak nakonec ze strachu o svůj život a zdraví opravdu učinila. „Žádné peníze ale nevybrala, protože na účtu žádné finanční prostředky neměla,“ popisoval Kopřiva.

Poté se žena společně se svým synem vydala směrem k hraničnímu přechodu do Německa. „Na parkovišti se měla snažit z vozidla utéct, ale to se jí nepodařilo,“ konstatoval mluvčí. „Následně začala křičet a pětadvacetiletý muž jí měl přiložit ruku na ústa a držet ji tam tak dlouho, než se jí začalo špatně dýchat,“ pokračoval. „Po chvíli mu žena opět ze strachu vydala peníze ve výši několika stovek korun, které měla u sebe, a její syn z automobilu utekl,“ dodal Kopřiva.

Nebylo mu to dost, a tak se vrátil k domu své matky, kde pronikl na pozemek a ukradl tam pracovní boty. „Případem se okamžitě začali zabývat chebští policisté a kriminalisté, kteří pětadvacetiletého muže po několika hodinách zadrželi,“ uvedl mluvčí s tím, že muž byl soudem vzat do vazby. „V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ uzavřel Kopřiva.

Ohrožoval lidi sekerou a nožem po celé Praze, svědci zachytili podezřelého

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám