Hlavní obsah

Matka v Jablonci si šla za svými zájmy. Dítě dala hlídat bezdomovcům v parku

Poněkud nezvyklé opatrovníky si našla pro své dítě žena z Jablonce nad Nisou. Když potřebovala jít za svými pochůzkami, svěřila jej skupině bezdomovců. Na chlapce, který s bezdomovci strávil zřejmě víc dnů za sebou, upozornil všímavý asistent prevence kriminality.

Foto: Blanka Freiwilligová, Novinky

Tyršův park v Jablonci nad Nisou

Článek

Osmiletého kluka hlídali bezdomovci v Tyršově parku a hned několikrát jej v jejich společnosti zahlédl asistent prevence kriminality chodící pravidelně po okolí.

Když se mu naskýtal stejný obrázek celý týden, informoval o tom ve čtvrtek 17. října telefonicky jablonecké strážníky.

„Strážníci, kteří do parku dorazili, chlapce oslovili a zeptali se na jméno. To jim hoch řekl, ale kdy se narodil, si prý nepamatuje. Ve škole není proto, že byl u lékaře a dnešek má už omluvený,“ popsala mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Fričová, co se strážníci od dítěte dozvěděli.

Zjistili také, že u bezdomovců ho matka nechala kolem osmé ráno a pak odjela do Liberce. Strážníci proto kontaktovali pracovníky sociálně právní ochrany dětí (OSPOD) z magistrátu, kteří si pro dítě do parku přijeli.

Strážníci se potom spojili s matkou chlapce, aby se zeptali, jestli vůbec tuší, kde se její syn nachází. Současně ji informovali, že je nyní dítě v péči pracovníků sociální péče OSPOD. Ti se budou také celou událostí i nadále zabývat.

Matku, která dala dítě do popelnice v Ústí, obvinili z pokusu o vraždu

Krimi

Výběr článků

Načítám