Hlavní obsah

Manželé z Plzně si v domě počíhali na zloděje. Pak je i s pomocí samopalu zpacifikovali

Loni v létě jim zavolal soused, že je vykradli zloději. Když manželé středního věku přijeli do svého plzeňského domu, který obývají jen sporadicky, zjistili, že kromě naprosté spouště jsou tam také připravené tašky napěchované dalšími věcmi. Předpokládali, že se zloději vrátí, a tak si tam na ně počíhali.

Foto: Novinky

Okresní soud Plzeň-město

Článek

Trojice narkomanů skutečně do nemovitosti v okrajové části města přišla po třech dnech znovu. To ale netušili, že tentokrát to tak lehké mít nebudou.

Po dramatické bojůvce nakonec manželský pár ozbrojený samopalem jednoho ze zlodějů zpacifikoval, další dva, kteří z místa utekli, zadrželi později policisté.

Zloděje, kterým byli dva muži a jedna žena, potrestal tento týden plzeňský okresní soud. Dva dostali podmínky za pokus krádeže a porušování osobní svobody. Třetí z nich, který na jednoho z obránců domu vytáhl nůž, půjde na 2,5 roku do vězení.

Strážníci si na zloděje plechů počíhali v křoví

Vaše zprávy

„Tohle jsou přesně chvíle, které chcete z hlavy vytěsnit. Bylo to hrozně nepříjemné. Nikdy jsme se tváří v tvář s žádnými lumpy nepotkali. Navíc šlo o feťáky, kteří mají v hlavě vypatláno,“ vzpomínala 49 letá žena. Právě ona nakonec sáhla po samopalu Uzi, na který vlastní zbrojí průkaz.

„Viděla jsem, jak jeden z těch zlodějů jde venku s nožem na manžela. Proto jsem vzala samopal a šla mu na pomoc. Do cesty se mi postavila žena, tak jsem po ní skočila. O tom, že bych chtěla po někom střílet, jsem v tu chvíli neuvažovala. Zbraň jsem měla jako takovou jistotu, spíše jen k zastrašení,“ pokračovala svědkyně, která stejně jako její muž mají vysokoškolské vzdělání.

Zlodějku doslova zaskočila. „Byla překvapená, že mě vůbec vidí. Nečekala, že se tam objevím. Věděla jen o manželovi, který je naháněl po zahradě. O tom, že je tady někdo další, neměla ponětí,“ doplnila svědkyně.

Podle jejího o rok mladšího manžela vše začalo, když uviděl procházet jejich zahradou cizího člověka. „Bylo to za bílého dne. Viděl jsem, jak jde ten chlápek do stodoly, která je součástí naší nemovitosti. Uvnitř jsem narazil na nějakou ženu, tak jsem jí nastříkal pepřák do obličeje. Ten muž, co jsem ho sledoval, mezitím ze stodoly vyběhl a utekl mi,“ vzpomínal majitel domu.

Když vrátil ke stodole, zlodějka už stála před ní. „Chytil jsem ji, ale vtom vyběhl ze stodoly další muž s latí v ruce a začal mě s ní mydlit. Pak mě ještě přetáhl kovovou kárkou a začal utíkat k plotu. Já jsem běžel za ním,“ vybavoval si další sled událostí.

Zalekl se nože

Zloděj, kterého pak natlačil do kouta, na něj vytáhl nůž. „Byla to pořádná kudla, čepel mohla mít tak 30 centimetrů. Toho jsem se zalekl a vzpomněl si na to, jak mě v Africe přepadli lupiči a prostřelili mi obě kolena. Mával tím nožem a křičel, ať ten klacek odhodím a nechám ho jít, jinak že mě propíchne. Tak jsem ho odhodil a běžel zpátky do domu,“ pokračoval muž.

Manželku ale v domě nenašel. „Volal jsem na ni, vůbec jsem netušil, kde v té chvíli je. Ze zahrady se pak ozval křik, tak jsem zase vyběhl ven za tím hlukem. Našel jsem manželku, jak ležela na té holčině se samopalem v ruce. Pak nám řekla, jak se jmenuje, co všechno vzala a kde ty věci jsou. Následně přijela policie,“ uzavřel svědek s tím, že nakonec se jim ale žádná z ukradených věcí nevrátila.

Majitel domu vyrušil lupiče, který využil veder a skočil dovnitř otevřeným oknem

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám