Hlavní obsah

Lupič v Žatci si na ulici vyhlédl oběť, 90letou ženu o holi. Podezřelého natočila kamera

Policie na severu Čech pátrá po lupiči, který přepadl v Žatci téměř devadesátiletou seniorku. Odcizit jí tašku se mu nepodařilo, ale strhl jí z krku řetízek. Podezřelého muže zachytila kamera.

Lupič si na ulici vyhlédl oběť, stařenku o holi, podezřelého zachytily kameryVideo: Policie ČR

Článek

K loupežnému přepadení došlo v neděli 29. září okolo půl třetí odpoledne v žatecké ulici Komenského alej. Zatím neznámý muž si seniorku vybral za oběť, když kolem ní procházel. O kousek dál a o něco později ji přepadl.

„Začal se s ní přetahovat o příruční tašku, přičemž se mu seniorka aktivně bránila francouzskou holí. Jelikož se mu nepodařilo tašku odcizit, tak jí strhl zlatý řetízek z krku a z místa uprchl,“ popsal mluvčí policie Jakub Mareš. „Téměř devadesátileté ženě tak způsobil nepříjemný zážitek a do toho ji připravil o řetízek, který má pro ni velkou citovou hodnotu,“ zmínil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Uloupený řetízek

Díky tomu, že policisté mají k dispozici kvalitní kamerový záznam a fotografie z něj, se teď obrátili na veřejnost s žádostí o pomoc při ztotožnění muže. „Také bychom ocenili svědectví nebo palubní záznamy z kamer projíždějících řidičů. Pokud jej poznáváte nebo k němu máte jakékoliv poznatky, kontaktujte kriminalisty na telefonním čísle 974 437 323. Využít můžete také linku 158,“ uvedli policisté.

Vnuk v kukle na Prostějovsku brutálně zbil svou babičku, uloupil jí tři tisíce

Krimi

Výběr článků

Načítám