Hlavní obsah

Lupič si po skoku z okna v Hradci Králové musel přivolat pomoc

Hradec Králové

Zpočátku se to zdálo jako skvělý nápad. Třicetiletý muž z Hradce Králové se nechal zamknout na toaletách v jenom hradeckém baru. Časně nad ránem pak liduprázdné zařízení vykradl, stejně jako další provozovnu v témže domě. Pak přišel problém. Když se potřeboval dostat z objektu pryč, vyskočil z okna z výšky šesti metrů. Přitom si vážně zranil nohu, nemohl se na ni ani postavit a musel si přivolat pomoc.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Během ošetřování se záchranářům sám přiznal ke krádeži a dobrovolně vydal hotovost ve výši téměř 15 tisíc korun. Přivolaní policisté peníze převzali, zajistili stopy po vloupání, našli tašku s dalšími odcizeným věcmi a tu včetně hotovosti vrátili majitelům,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Celkem toho zloděj nakradl za téměř třicet tisíc korun.

„V zázemí baru odcizil nejen hotovost, ale do nalezené tašky si naskládal láhve alkoholu a cigarety. V té samé budově posléze za užití násilí vnikl do jiné provozovny, kde odcizil další hotovost. A nechal zde zmíněnou tašku s věcmi odcizenými v baru,“ popsala průběh zlodějské akce mluvčí Kormošová.

Policisté muže, který byl několik týdnů hospitalizován, již obvinili z krádeže. Za to mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Fantom, který děsil ostravské prodavačky i obchodníky, je za mřížemi

Krimi

Výběr článků

Načítám