Hlavní obsah

Lupič se na Žižkově schovával ve skříni, která neměla dveře

Praha

Po necelém měsíci skončil hledaný muž podezřelý z loupežného přepadení opět v rukou policie. Naposledy se mu podařilo utéct z psychiatrické léčebny, kde skončil po předstíraném záchvatu a sebepoškozování. Nyní byl zadržen na pražském Žižkově. Marně se pokoušel schovat ve skříni bez dveří.

Hledaný muž se schovával ve skříniVideo: Policie ČR

Článek

Muže policisté hledali od 15. května letošního roku, kdy utekl z psychiatrického zařízení. Den předtím ho zadrželi na základě souhlasu státního zástupce.

Během převozu se několikrát pokusil o útěk, poté předstíral epileptický záchvat. V nemocnici během vyšetření ale zjistili, že si vše vymyslel a je jinak v pořádku.

Opět byl převezen na policejní služebnu, kde se opakovaně sebepoškozoval. Lékař proto rozhodl, že muž bude převezen na psychiatrii. Odtud ale následující den brzy ráno utekl.

Čínští celníci zadrželi muže, který v kalhotách pašoval přes 100 živých hadů

Koktejl

Svobody si muž užíval necelý měsíc, policisté ho vypátrali a 16. června zadrželi na ubytovně v areálu nákladového nádraží Žižkov v Praze 3. Před policisty se pokoušel ukrýt ve skříni, která neměla dveře.

„Velkou měrou se však na jeho zadržení podílela i veřejnost, a to svými poznatky o jeho možném místě pohybu,“ uvedla mluvčí policie Eva Kropáčová, která předtím informovala o tom, že muž může být nebezpečný.

„Na policejní služebně se doznal, že předchozí záchvat a nevolnost předstíral, protože se chtěl vyhnout výslechu a případnému vazebnímu stíhání,“ dodala mluvčí.

V mezičase, co byl muž na útěku, byl soudem vydán příkaz na dodání do výkonu trestu. Po potřebných úkonech tak putoval rovnou do pankrácké věznice.

Foto: Policie ČR

Hledaný muž se schovával ve skříni.

Po hádce na Vyškovsku sáhla žena po noži, muž skončil v nemocnici

Krimi

Výběr článků

Načítám