Hlavní obsah

Lupič na koloběžce chtěl v Olomouci okrást dva muže. Jednomu dal pěstí

Olomouc

Lupič na koloběžce se v sobotu pokusil v Olomouci obrat dva mladíky. Neuspěl však, jednomu se včas podařilo přivolat policisty a ti výtečníka chvíli poté na místě zadrželi. Kriminalisté poté zjistili, že jde o „známou firmu“. V minulosti byl totiž už třikrát odsouzen jak za násilnou trestnou činnost, tak i za majetkovou. Nyní mu hrozí až deset let za mřížemi. Stíhán je vazebně, informoval v úterý policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Policie ČR

Článek

Vše se odehrálo kolem dvaadvacáté hodiny, když šel pětadvacetiletý muž společně s o tři roky starším kamarádem po Masarykově ulici v Olomouci. Při cestě na nádraží je dojel neznámý muž na koloběžce, který s nimi navázal řeč.

„Ptal se jich, jestli nemají trochu trávy nebo nějaké drogy. Oba mu odpověděli, že nic takového u sebe nemají, a pokračovali dál,“ uvedl mluvčí. Muž jim však zatarasil cestu a po mladším z dvojice požadoval, aby z kapes vytáhl vše, co u sebe má.

„Ten na jeho požadavek nereagoval a chtěl odejít. Nato jej muž uhodil pěstí do obličeje a zopakoval, že má vše z kapes vytáhnout. Druhý z mladíků mezitím poodstoupil a zavolal na linku 158. Policejní hlídka dorazila vzápětí a útočníka, který byl pod vlivem alkoholu, zadržela,“ konstatoval Hejtman.

Třicetiletého lupiče před měsícem Okresní soud Olomouc odsoudil za přečiny porušování domovní svobody a krádež k osmiměsíční podmínce se zkušební dobou do ledna 2026. Před týdnem jej stejný soud odsoudil za opakovanou krádež k obecně prospěšným pracím.

Lupič kopal na nádraží v Lounech muže do hlavy

Krimi

Výběr článků

Načítám