Hlavní obsah

Muže v centru Prahy přepadla trojice mladých cizinců. Po útoku zůstal v bezvědomí na zemi

Praha

Trojice mladých cizinců v centru Prahy zbila a okradla muže, který po jejich útoku zůstal ležet na zemi v bezvědomí. Oloupili ho o platební karty, doklady a peníze. Ve chvíli, kdy si pro ně policisté chtěli dojít do domu a provést násilný vstup, vešli jim mladíci přímo do náručí. Okamžitě skončili v poutech.

Loupež v centru PrahyVideo: Policie ČR

Článek

K loupežnému přepadení došlo v sobotu nad ránem v ulici Na Příkopě v centru Prahy. Nejprve se trojice mladých cizinců začala hádat s 36letým mužem, rovněž cizincem.

„Jeden z útočníků se poškozeného nejprve pokusil chytit do kravaty, čemuž se ubránil, ale následovaly dvě tvrdé rány pěstí do obličeje, po kterých zůstal v bezvědomí bezvládně ležet na ulici,“ popsal útok mluvčí policie Richard Hrdina.

Trojice cizinců jeho bezmoci a toho, že už se podruhé nemohl bránit, využila a ihned mu prohledala kapsy. Nakonec z místa činu utekli z odcizenými platebními kartami, doklady a hotovostí neznámo kam. Podle Hrdiny jsou všichni tři ve věku kolem 21 let. Jejich národnost policie nesdělila.

Mladiství cizinci chtěli v Praze oloupit muže, při přepadení mu vystřelili oko

Krimi

Případem se rychle začali zabývat přivolání kriminalisté, ti zajistili i kamerové záběry. Na jednom ze zveřejněných záběrů toho není moc vidět i vzhledem k tomu, že byla tma. V dálce jsou pouze vidět siluety. I přesto se policistům podařilo zjistit, že cizinci bydlí v ulici Kováků na Praze 5.

Zrovna vyšli ven

„Jelikož měl být proveden násilný vstup do obydlí, tak si kriminalisté z 1. a 5. oddělení přivolali na pomoc policisty ze speciální pořádkové jednotky. Ve chvíli, kdy se na ulici připravovali k zákroku, tak zrovna všichni tři vyšli ven, a tak byli okamžitě zadrženi,“ dodal Hrdina.

Následným šetřením kriminalisté přišli na to, že na napadení a loupeži se aktivně podílel zřejmě jen jeden ze zadržených. 21letý cizinec je podezřelý z loupeže, za což mu hrozí až deset let vězení.

Foto: Policie ČR

Loupež v centru Prahy

Milionová loupež v břeclavské směnárně: Zaměstnanec střílel na útočníky, tři zranění

Krimi

Výběr článků

Načítám