Hlavní obsah

Loupežná vražda v karvinském domu pro seniory objasněna. Pachatel peníze utratil za prostitutky

Karviná

Policii se po čtvrt roce podařilo objasnit vraždu ženy, ke které došlo v únoru v karvinském domu pro seniory. Zjistila, že pachatelem je mladý muž, který do domu v minulosti docházel za svou příbuznou. Ženu uškrtil a připravil ji o desítky tisíc. Peníze podle policie utratil za placený sex a za hazardní hry.

Foto: Policie ČR

Zatčení pachatele vraždy v karvinském domu pro seniory

Článek

Mrtvá třiaosmdesátiletá žena byla nalezena 11. února. V domě není stálá pečovatelská služba ani kamerový systém. Seniorka několik dní nevycházela ven a nebrala telefon, přitom bylo slyšet, že uvnitř hraje televizor. To bylo podezřelé jejímu známému, který bydlel nedaleko ní.

Pachatelem recidivista

Přivolaní strážnici spolu s hasiči vyrazili dveře a ženu našli mrtvou. Zpočátku nic nenasvědčovalo tomu, že by na její smrti měl podíl někdo jiný, teprve pitva odhalila, že byla uškrcena.

Vyšetřováni ukázalo, že motiv činu byl loupežný. Z vraždy je nyní obviněn 34letý recidivista, který v minulosti do domu pro seniory chodil za svou příbuznou.

Vražda v karvinském domově pro seniory. Pachatel je na útěku

Krimi

Podle policie zaklepal na dveře jedné ze seniorek, po jejich otevření se vlámal dovnitř, ženu napadl a žádal po ní peníze. Během konfliktu ji zardousil. „Potom byt prohledal, odcizil peníze a šperky a z bytu odešel,“ řekl kriminalista Lukáš Richter.

Muž se k činu přiznal. Uvedl, že ho k němu dohnala neutěšená finanční situace. Jeho tvrzení se ale neslučuje s tím, jak s uloupenou hotovostí naložil.

„Peníze utratil za sexuální služby, za hazard a také za jízdu vozidly taxislužby,“ dodal kriminalista. Obviněný se nyní nachází ve vazbě a hrozí mu až výjimečný trest. V minulosti byl šestkrát odsouzen a zločinu se dopustil v době, kdy byl podmíněně propuštěn z výkonu trestu.

Hrůzná vražda seniorky. Před soudem stanul její o 40 let mladší spolubydlící

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám