Hlavní obsah

Limberský skončil s více než dvěma promile na záchytce. Policie jej zadržela v O2 areně během MS

Někdejší fotbalový reprezentant David Limberský měl minulý čtvrtek další problémy se zákonem. Během čtvrtfinále mistrovství světa mezi hokejisty Česka a USA na něj totiž pořadatelé v pražské O2 areně zavolali policii. Čtyřicetiletý exfotbalista poté nadýchal více než dvě promile, proto nakonec skončil na záchytce.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Bývalý fotbalista David Limberský

Článek

Serveru CNN Prima News informaci potvrdil mluvčí policie Jan Daněk.

„Na základě oznámení od pořadatelů jsme řešili nevhodné chování jednoho z hostů v hokejové hale, kde jsme provedli asistenci s jeho vyvedením ven z haly. Následně se tento muž pokusil vrátit zpět. Přeskočil turnikety, proto musel být za použití donucovacích prostředků omezen na osobní svobodě,“ uvedl Daněk.

„Jelikož byl pod vlivem alkoholu, kdy nadýchal více než dvě promile, musel být následně převezen na protialkoholní záchytnou stanici,“ dodal mluvčí.

Limberský u soudu kvůli vydírání: Jsem nevinný

Krimi

Pro Limberského to je tak další případ protiprávního jednání v opilosti. V roce 2015 boural opojen alkoholem luxusním bentleyem v Praze a poté se snažil utéci strážníkům. Tehdejší fotbalista Plzně se vyhnul soudu s tím, že uhradil škodu a slíbil, že nebude rok řídit.

Aktuální událost v O2 areně je však podle něj nedorozuměním.

Vyvedli mě kvůli nedorozumění. Já jsem se chtěl vrátit, protože jsem měl platný lístek, ale oni řekli, že ne
David Limberský

„Ano, vyvedli mě kvůli nedorozumění. Já jsem se chtěl vrátit, protože jsem měl platný lístek, ale oni řekli, že ne. Oni před tou O2 arenou řekli, že klidně můžu jít pryč, ale cítil jsem, že jsem nic neudělal, tak jsem se chtěl vrátit. Na základě toho mě odvezli,“ řekl Limberský CNN Prima News.

Pro současného sportovního ředitele třetiligového klubu z Domažlic to však v současné době nejsou jediné problémy se zákonem, které musí řešit. Je obžalovaný společně s dalšími třemi muži ze zločinu vydírání někdejšího olympionika Luboše Jíry.

V případu se jedná o částku zhruba 4,1 milionu korun, kterou měl Jíra od Limberského postupně převzít před dvěma lety na nákup výkonných počítačů za účelem těžby virtuálních měn.

Těžba se ale nedařila kvůli nutnému průběžnému servisu techniky podle původních představ a společně s vysokými náklady na energie nebyla výnosná. Obžalovaní investoři se proto domáhali svých peněz zpět. Jíra u soudu uvedl, že jeden z obžalovaných vytáhl v salonku kavárny zbraň a pistolí mu zasadil několik ran do zátylku.

Limberskému navrhl státní zástupce za vydírání trest půl milionu korun.

Loni pak dostal Limberský od soudu pořádkovou pokutou 15 tisíc korun, protože se jako svědek nedostavil bez omluvy k jednání soudu v případu fingované nehody auta.

Olympionik v jízdě na saních vypovídal jako poškozený v kauze Limberský

Krimi

Soud musí znovu projednat nehodu s autem Limberského, která měla být fingovaná

Krimi

Výběr článků

Načítám