Hlavní obsah

Lidi u jablonecké přehrady vylekal muž se zbraní. Ukázalo se, že šlo o klacky

Podivný muž v kapuci, postávající u jedné z pláží přehrady v Jablonci nad Nisou, vyděsil její návštěvníky. Pojali podezření, že svírá v ruce vzduchovku, a tak volali o pomoc na tísňovou linku městské policie.

Foto: Městská policie Jablonec n. N.

Podezřelý muž, který mířil údajnou zbraní, zachycený na záběrech kamery.

Článek

Operační důstojník strážníků přijal volání v úterý kolem půl druhé odpoledne. „Volající sděloval, že na pláži na Tajvaně je divný muž v černých teplácích, šedé mikině s kapucí na hlavě a v ruce drží něco, co je asi vzduchovka,“ popsala mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Fričová.

Protože jsou zrovna v těchto místech kamery, operační se na podivného muže zaměřil objektivem kamery a současně vyslal na místo hlídku. Na kamerách skutečně spatřil muže odpovídajícího popisu, který stojí u plotu nad pláží a na první pohled se zdá, že chce tímto směrem něčím střílet.

„Strážníci až na místě zjistili, že jde o známého bezdomovce, který v náručí svírá změť klacků a plastových lahví připomínající z dálky zbraň,“ objasnila Fričová.

Dotyčný muž s hlídkou pohovořil a připustil, že se mohl některým lidem jevit podezřele. Proto se nakonec rozhodl z pláže odejít.

Muž se v Jablonci procházel s replikou samopalu. Inspirovali ho zpěváci z videoklipů

Krimi

Výběr článků

Načítám