Hlavní obsah

Lékařku v Brně zavalila kartotéka

Brno

Zavalena svojí vlastní masivní kartotékou se záznamy o pacientech málem skončila jedna brněnská lékařka. Tento nový kus nábytku se rozhodla používat ještě před tím, než byl ukotven do zdi. Když pak ve čtvrtek neopatrně otevřela jednu z přihrádek, celá kartotéka se na ni převrátila. Lékařka ji držela ze všech sil nad hlavou a volala o pomoc.

Foto: archiv Městské policie Brno

Ilustrační foto

Článek

Doktorku zaslechl chodec na ulici, který okamžitě kontaktoval na telefonické lince 156 brněnské strážníky. „Řekl nám, že slyšel přes okno naléhavé a opakované volání o pomoc. Nebylo jasné, co se v budově děje, ale mladík pochopil, že žena je v nesnázích ve svém bytě a bude zřejmě potřebovat i záchranáře,“ řekl Novinkám mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Muž chodil centrem Brna nahý, měl jen ponožky

Krimi

Jejich dvě hlídky dorazily za pár minut na místo. Na sanitku nakonec nedošlo. Když strážníci vstoupili pootevřenými dveřmi do ordinace, uviděli sténající lékařku, jak z posledních sil přidržuje masivní kartotéku, která se nad ní nebezpečně nakláněla.

Strážci pořádku zatlačili kartotéku zpět ke zdi a přesvědčili se, že je lékařka v pořádku. Ta jim slíbila, že si hned nechá mohutnou skříň připevnit ke stěně a do té doby s ní raději nebude manipulovat.

Cizinec zůstal po zavíračce zamčený v brněnském striptýzovém klubu, zoufale volal o pomoc

Koktejl

Související články

Muž chodil centrem Brna nahý, měl jen ponožky

Zlomené srdce přivedlo pětačtyřicetiletého muže až k rozhodnutí, že odhodí oblečení a bude chodit nočním Brnem jen v ponožkách. K nepříliš zdvořilému chování...

Výběr článků

Načítám