Hlavní obsah

Lákavá brigáda s úkoly z Filipín skončila pro ženu z Brněnska katastrofou

Brno

Jakmile dojde na nabídku snadného zisku, některým lidem se zatmí před očima a pro zázračné zbohatnutí jsou ochotni udělat vše. Stalo se to i ženě z Brněnska, která souhlasně reagovala na nabídku brigády, již jí v zářivých barvách popsal volající z filipínského čísla. Jaké bylo její překvapení, když na konci spolupráce skončila o tři sta tisíc chudší.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ženu, aktivní v jedné ze skupin na sociální síti, oslovil neznámý muž a záhy byly podmínky spolupráce dohodnuty. „Za své finanční prostředky si žena kupovala úkoly. Po jejich splnění dostala odměnu, navíc podpořenou slibem dalšího velmi zajímavého zúročení investovaných a vydělaných peněz. To se prý mělo blížit až třiceti procentům,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Úkoly přitom spočívaly v různých finančních transakcích. Žena úspěšně plnila tato zadání, až při posledním se podle zadavatele objevila chyba. Napravit ji mohlo zaslání dalších peněz. Žena tak učinila a bez většího přemýšlení poslala i další požadované částky.

„Zarazila se až, když měla pro vyplacení investic a zisku poslat na určené konto čtyři sta tisíc korun,“ dodal Malášek. Než žena pochopila, že naletěla podvodníkům, naposílala jim téměř tři sta tisíc korun.

Chtěla investovat na internetu, místo toho bude roky splácet dluh

Bezpečnost
Související témata:

Výběr článků

Načítám