Hlavní obsah

Kvůli podezřelému předmětu ve křoví evakuovali základní školu v Praze

Praha

Kvůli nálezu podezřelého předmětu ve středu ráno policie evakuovala základní školu v Paze 8. Věc ležela ve křoví nedaleko školy, budovu muselo preventivně opustit na 140 dětí. Pyrotechnik nakonec zjistil, že se nejednalo o nic nebezpečného, načež zhruba do hodiny děti mohly zpátky do lavic.

Foto: Mapy.cz

ZŠ Za Invalidovnou v Praze 8

Článek

Podezřelý předmět svědci našli v ulici Za Invalidovnou, ležel ve křoví poblíž stejnojmenné základní školy. O jakou věc se přesně jednalo, policie neuvedla.

Na místo vyrazil pyrotechnik a školu policie preventivně evakuovala, budovu muselo opustit zhruba 140 dětí.

„Základní škola je v perimetru, který jsme potřebovali zajistit kvůli bezpečí, proto byla evakuována,“ sdělila Novinkám mluvčí policie Eva Kropáčová.

„Připravte se na explozi, sláva Rusku!“ Výrostek hrozil školám na Vysočině bombami, vyvázl s podmínkou

Krimi

Specialista na výbušniny pak podle mluvčí zjistil, že se nejednalo o nic nebezpečného, načež se školáci mohli vrátit zpět do vyučování.

Manévry u zmíněné školy nastaly v době, kdy policie řeší situaci kvůli anonymu, který opakovaně již druhým dnem hrozí oznámením, že řada nejen základních škol napříč Českem je podminovaných.

Policisté ve spolupráci s některými školami zavádějí bezpečnostní opatření, kriminalisté ale vzkázali veřejnosti, že výhrůžku nepovažují za významně závažnou. Kropáčová rovněž zdůraznila, že situace kolem ZŠ Za Invalidovnou s tím nesouvisí.

Přivítají vás dněpropetrovští maniaci. Anonym hrozil stovkám škol napříč Českem

Krimi

Související články

Výběr článků

Načítám