Hlavní obsah

Kurýři na jednokolkách jsou postrachem Brna. Policie ukázala jejich nebezpečné akce

Brno

Pěší zóna v samotném centru, chodníky i silnice. Tam všude lze v Brně narazit na jezdce na elektrických jednokolkách, kteří v mají v drtivé většině na zádech batoh pro přepravu jídla na objednávku. Mnozí z těchto jezdců ale ignorují pravidla silničního provozu, proto si na ně v posledních dnech došlápli brněnští policisté. Zveřejnili zároveň video ukazující nebezpečné akce jezdců na těchto vozítkách.

Uživatelé osobních přepravníků nerespektují pravidla silničního provozuVideo: Policie ČR

Článek

Jak sami strážci zákona přiznávají, v moravské metropoli se rozmohl takový nešvar, kdy „jednokolkáři“ mají zřejmě někdy pocit, že jich se pravidla silničního provozu netýkají. Policisté i proto zveřejnili nejen video se záznamem jejich přestupků, ale i záznam srážky jednokolařky se starší ženou přímo na pěší zóně v centru Brna.

„S rozmachem osobních přepravníků se policisté stále častěji setkávají s tím, že jejich uživatelé buď neznají, nebo nerespektují pravidla silničního provozu. Brněnští policisté tak odhalili během uplynulého týdne více než dvě desítky přestupků u jezdců,“ řekla policejní mluvčí Petra Ledabylová.

Až 80 km/hod

Vzhledem k tomu, že některé tyto stroje mohou dosáhnout rychlosti až 80 kilometrů v hodině, mohou být následky pro jezdce při pádu či srážce s autem ve vteřině tragické. Podobně ohroženi mohou být ale i chodci.

Svědčí o tom ostatně případ z loňského roku, kdy mladá žena jela na jednokolce v pěší zóně na Masarykově ulici a srazila třiasedmdesátiletou chodkyni, která při pádu utrpěla těžké zranění hlavy. Jezdkyně se tak zpovídá z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Kurýr s jídlem ujížděl na jednokolce v Brně policistům

Krimi

Výběr článků

Načítám