Hlavní obsah

Kurýr s jídlem nadýchal v Praze pět promile

Praha

Mimořádně zpitého cyklistu našli strážníci v Praze u O2 areny, kde se koná hokejový šampionát. Jednalo se o pracovníka rozvážkové služby, který seděl na trávě po pádu z kola. Nadýchal přes pět promile, což je pro běžného smrtelníka většinou cifra za hranicí přežití.

Foto: MP Praha

Výsledek dechové zkoušky opilého cyklisty v Praze

Článek

O případu v úterý informovali pražští strážníci na Facebooku. Muže našli v pátek, když se zapojili do bezpečnostních opatření v souvislosti s mistrovstvím světa v hokeji. Právě u místa konání šampionátu, tedy vysočanské O2 areny, seděl cyklista na trávě u silnice.

„Vedle něj leželo horské kolo, úložný box na potraviny a nedopitá lahev tvrdého alkoholu. Strážníci se snažili zjistit, zda došlo k dopravní nehodě, či jen jednoduše spadl z kola. Muž po nějaké době připustil, že asi spadl z kola sám, protože vypil velké množství alkoholu,“ zmínili strážníci.

Osmapadesátiletý muž nadýchal 5,06 promile. Nejdřív ho zkontrolovala posádka záchranné služby, načež putoval na záchytku.

Dívčí válka na Žďársku. Nadýchaly přes tři promile, roztrhávat je museli policisté

Krimi

„Kolo včetně příslušenství, box na potraviny i lahev od alkoholu skončily na služebně strážníků. Když si druhý den přišel muž věci vyzvednout, operačnímu důstojníkovi řekl, že si z předchozího dne nic nepamatuje. O případu byla informována státní policie,“ dodali strážníci. Zda se mu podařilo objednávky jídla doručit, neupřesnili.

Zmíněných pět promile je hodnota výrazně za hranicí, kterou odborníci považují za kritickou a život ohrožující. Za smrtelnou dávku za běžných okolností lze považovat již čtyři promile. Záleží ale na organismu konkrétního jednotlivce, roli hraje zejména návyk v pití nadměrného množství alkoholu.

Foto: MP Praha

Dechová zkouška zpitého cyklisty v Praze

Muž na zastávce nadýchal 4,5 promile. S téměř smrtelnou hodnotou skončil v českobudějovické nemocnici

Krimi

Výběr článků

Načítám