Hlavní obsah

Kriminalisté objasnili osm let starou vraždu na Ústecku. Pozůstatky našli v lese dva metry pod zemí

Neznabohy

Ústeckým krajským kriminalistům se podařilo objasnit osm let starou vraždu. Pomohl jim k tomu nález kosterních pozůstatků cizince, který byl od roku 2016 pohřešovaný. Policisté znají i pachatele, stíhat ho ale nemohou, je už také mrtvý.

Kriminalisté z Ústecka objasnili osm let starou vražduVideo: Policie ČR

Článek

Letos v polovině června se k ústeckým kriminalistům dostaly operativní cestou informace o osm let starém násilném úmrtí tehdy 36letého cizince. Ten od roku 2016 figuroval v databázi pohřešovaných, o jeho osudu se nic nevědělo.

Nové informaci to ale změnily. Kvůli nim byl sestaven speciální tým kriminalistů a ti začali případ prověřovat pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu ublížení na zdraví s následkem smrti.

„Koncem června se tento tým společně s psovody, kriminalistickými techniky a policisty speciální pořádkové jednotky v podvečerních hodinách vydal do lesa v okolí obce Neznabohy na Ústecku. Na základě informací, se kterými kriminalisté pracovali, byl vytyčen sektor a za pomoci služebních psů vytipované možné místo, kde by mohlo být zakopáno tělo,“ popsala mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Vražda objasněná po 40 letech. Pachatele prozradila vyplivnutá žvýkačka

Amerika

Genetická expertíza potvrdila shodu

Když se už stmívalo, policisté ze speciální pořádkové jednotky zhruba v hloubce dvou metrů narazili na kosterní nález s částmi oblečení.

„Kriminalističtí technici nejenom tělo, ale i místo ohledali a zadokumentovali desítky stop. Následně byl kosterní nález odvezen na soudní pitvu a zajištěný biologický materiál poslán na Kriminalistický ústav do Prahy. Genetická expertíza pak potvrdila totožnost kosterního nálezu, a tím i poznatků, se kterými kriminalisté pracovali,“ upřesnila mluvčí.

V tu chvíli byla skládačka poskládána. Z informací, ke kterým se policisté dostali, vědí, že 36letý cizinec zemřel v noci z 8. na 9. června roku 2016 v lokalitě Krásného Března v Ústí nad Labem. Tehdy se tu dostal do konfliktu s o sedm let starším mužem. „Tento konflikt přerostl ve fyzické napadení, na jehož následky poškozený zemřel. Pachatel následně tělo muže převezl do lesa k obci Neznabohy a tam ho zakopal,“ popsala Veronika Hyšplerová.

Z toho, co policisté vědí, nebylo podle ní pachatelovým záměrem poškozeného usmrtit. „Útočník však mezitím zemřel, případ proto bude odložen,“ dodala mluvčí.

Vražda starosty, kterého našli ve shořelém autě na Tachovsku, zřejmě objasněna. Policie zatkla podezřelé

Krimi

Výběr článků

Načítám