Hlavní obsah

Kriminalisté dopadli studenta, který hrozil bombou ve strakonické škole

Strakonice

Strakoničtí kriminalisté dopadli studenta, který v pondělí poslal přes anonymní e-mail na střední školu v ulici Želivského zprávu o tom, že v budově je nastražený výbušný systém. Policisté evakuovali z budov celkem 380 lidí. Mladíkovi hrozí za šíření poplašné zprávy až rok a půl vězení.

Foto: Policie ČR

Pondělní opatření na střední škole v Želivského ulici ve Strakonicích

Článek

Novinky o případu informovala mluvčí jihočeské policie Štěpánka Schwarzová. Mladík svou zprávou spustil v pondělí poměrně velké manévry. Policisté uzavřeli celé okolí školy. „Provedli prohlídku vnějších i vnitřních prostor budovy za přítomnosti služebního psa speciálně vycvičeného na vyhledávání výbušnin. Dostavil se i policejní pyrotechnik.

Prohlídka budovy, na které se podílely dvě desítky policistů,“ popisovala opatření Schwarzová s tím, že nakonec se výhrůžka o uložení bomby ve škole nepotvrdila. Kriminalisté pak případ objasnili během velmi krátké doby. „Velmi rychle znali jeho jméno, následně se u výslechu ke skutku přiznal,“ konstatovala Schwarzová.

Anonym hrozil střelbou na filozofické fakultě v Ostravě. Policie už má podezřelého

Krimi

Motiv studenta, který poplašnou zprávu rozeslal, policisté neprozradili. „Vzhledem k tomu, že podezřelou osobou je mladistvý student střední školy, nebudeme k případu poskytovat žádné další informace,“ dodala Schwarzová s tím, že mladík je podezřelý z šíření poplašné zprávy.

Na 2500 škol přišel další výhrůžný e-mail. Klid, vzkazuje policie

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám