Hlavní obsah

Kradl, když šel z výslechu. Po dvou měsících putoval znovu za mříže

Olomoučtí kriminalisté dopadli zloděje, který se v průběhu července a srpna v hanácké metropoli dopustil několika krádeží. Tu poslední stihl, když se vracel z policejního výslechu. Podle policistů jde o recidivistu, který byl teprve dva měsíce na svobodě po posledním výkonu trestu. Nyní mu hrozí další až tři roky za mřížemi.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Třicetiletému muži jsme ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání krádeže,“ řekla Novinkám v pondělí policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Zloděj se podle ní nejvíce zaměřoval na jízdní kola, ale jeho zraku neunikla například ani elektronika. Dopravní prostředek byl předmětem jeho zájmu i při poslední krádeži, které se dopustil, když se vracel z policejního výslechu.

„U jednoho sportovního centra si všimnul elektrokola. Jelikož se mu zalíbilo, neváhal přeštípnout zámek a na kole odjel,“ popsala mluvčí s tím, že opakovanými krádežemi způsobil muž celkem škodu přes sto tisíc korun.

Klec spadla 8. srpna, kdy si pro recidivistu po předchozím souhlasu státního zástupce se zadržením došli kriminalisté společně s kolegy z pohotovostního a eskortního oddělení. „Muže zadrželi v bytě jeho sestry, kde se před policisty schovával. Po provedených úkonech stanul u soudu, odkud putoval rovnou do vazební věznice,“ dodala Skoupilová.

Recidivista v Olomouci zaútočil na strážníka pepřovým sprejem

Krimi

Výběr článků

Načítám