Hlavní obsah

Kluci přebíhali v České Lípě silnici. Starší to stihl, mladšího srazilo auto

Pro šestiletého chlapce musel v pátek minulý týden letět do České Lípy vrtulník. Když hoch spolu se svým o rok starším kamarádem přebíhali silnici, srazilo ho auto. Řidič už srážce nedokázal zabránit.

Foto: Policie ČR

Místo na rozmezí českolipských sídlišť Sever a Lada, kde auto srazilo šestiletého hocha.

Článek

K nehodě došlo v Okružní ulici na pomezí dvou českolipských sídlišť, Sever a Lada. Dva kamarádi ve věku 6 a 7 let tu bez rozhlédnutí vběhli do silnice právě ve chvíli, když tudy z Okružní do Jáchymovské ulice projíždělo auto Škoda Fabia Combi.

Dítě přebíhalo silnici, při srážce s motorkou zemřelo

Krimi

„Starší z hochů stačil silnici přeběhnout bez újmy na zdraví, ale mladší už to nestihl. Přes intenzivní brzdění řidiče se s autem střetl. Přitom utrpěl středně těžké zranění, se kterým ho vrtulník transportoval na traumacentrum nemocnice v Ústí nad Labem,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté v souvislosti s nehodou vydali výzvu k rodičům, aby dětem neustále připomínali, jak je důležité se před přecházením silnice správně rozhlédnout a pohybovat se v ní se zvýšenou opatrností. „Pokud si o tom s nimi nebudete povídat, zvyšujete tím pravděpodobnost toho, že na svou nepozornost mohou doplatit stejně, jako šestiletý chlapec z České Lípy,“ upozornili policisté.

Svůj apel zaměřili i na řidiče, které vyzvali, aby se maximálně soustředili na dění na silnici a dokázali tak alespoň včasnou reakcí zmírnit následky chyb, které děti v silničním provozu dělají.

Devítiletého chlapce dostali z dětského hřiště v Třeboni až strážníci, babička už si nevěděla rady

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám