Hlavní obsah

Klatovský soud řeší drsné znásilnění mezi dětmi

Drsné znásilnění mezi školáky řeší klatovský soud pro mládež. Třináctiletý hoch měl přinutit svého o dva roky staršího kamaráda k orálnímu sexu. I když pachatel není s ohledem na nízký věk trestně postižitelný, soud může uložit jinou formu výchovného opatření k zajištění ochrany společnosti.

Foto: Novinky

Klatovský soud

Článek

„Nezletilý se dopustil činu jinak trestného. Za to jsem mu uložila dohled probačního úředníka a dále musí vykonat desítky hodin obecně prospěšné činnosti,“ uvedla soudkyně Martina Šimánková.

S ohledem na to, že je hoch agresivní a rodiče ho již nezvládají, rozhodla dále soudkyně v opatrovnickém řízení o jeho umístění do ústavní výchovy. „Sám s tím i souhlasil. V  diagnostickém zařízení si tak odpracuje i uložené hodiny,“ doplnila soudkyně.

Účelem stanoveného dohledu probačního úředníka je pak podle soudu sledování a kontrola chování nezletilého, odborné vedení a pomoc, aby v budoucnosti vedl řádný život a předešlo se dalšímu protiprávnímu jednání.

Podvolil se ze strachu

Případ se odehrál letos v dubnu na chodbě bytového domu. „Podezřelý násilím přiměl poškozeného k orálnímu pohlavnímu styku,“ konstatovali vyšetřovatelé.

Hoch se k činu přiznal. U soudu se hájil tím, že jen s kamarádem experimentovali a že to vlastně udělal na jeho žádost. Poškozený mladík to ale vidí jinak a uvedl, že se podvolil ze strachu.

„Natlačil mi hlavu do rozkroku. Pak mě na chvíli pustil, svlékl si kalhoty a trenýrky a znovu mi tlačil hlavu mezi nohy. Přitom rozkázal, že mám otevřít pusu a strčil mi ztopořený penis až do krku,“ vypověděl poškozený.

Žáci základní školy na Klatovsku si krátili přestávku sexem. Řeší to policie

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám