Hlavní obsah

Obvinění v kauze pražského dopravního podniku do vazby nepůjdou

Praha
Aktualizováno

V kauze veřejných zakázek Dopravního podniku hlavního města Prahy (DPP) nebude žalobce u obviněných navrhovat uvalení vazby, policie je tak bude stíhat na svobodě. Kriminalisté v případu podezírají deset lidí a tři firmy ze švindlů kolem tendrů provázených korupcí. Vyšetřování souvisí s kauzou známou jako Dozimetr.

Detektivové NCOZ vedou jednoho ze zadrženýchVideo: Aktu.cz

Článek

Žalobce z Vrchního státního zastupitelství v Praze (VSZ) Adam Borgula, který na průběh vyšetřování dohlíží, ve středu sdělil ČTK, že v případu nebude u soudu navrhovat uvalení vazby.

Policejní razie Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) se v pondělí odehrála v budově DPP, načež padlo třináct obvinění.

VSZ jména stíhaných lidí a firem neuvedlo, podle médií jsou mezi nimi členové představenstva a dozorčí rady podniku, bezpečnostní ředitel, několik podnikatelů a tři firmy.

Šéf pražského dopravního podniku Witowski není mezi obviněnými, Hřib i tak chce jeho odchod

Krimi

Obvinění se týká úplatkářských trestných činů souvisejících s plněním veřejných zakázek v DPP, mimo jiné šlo o tendr na komplexní bezpečnostní systém pražského metra, který je už přitom z roku 2009.

Foto: Aktu.cz

Detektivové NCOZ vedou jednoho ze zadržených.

Vyšetřování podle důvěryhodného zdroje Novinek souvisí s jednou z větví rozsáhlé kauzy Dozimetr, která vypukla v červnu 2022. Tento případ teprve začne rozplétat Městský soud v Praze.

Další změna v Dozimetru, odvolací soud zrušil rozhodnutí o vyloučení soudce z kauzy

Domácí

Výběr článků

Načítám