Hlavní obsah

Karavan na D1 u Vyškova zavadil při předjíždění o kamion. Vyletěl do příkopu

Vyškov

Smutně skončila cesta karavanu jedoucího po dálnici D1 u Vyškova. Na 231. kilometru ve směru na Brno se totiž obytný vůz střetl s kamionem a po nárazu skončil převrácený v příkopu. Záchranáři převezli dva cestující do nemocnice, jednoho přitom museli hasiči zpod poničeného karavanu vyprošťovat. Dálnice zůstala celou dobu průjezdná.

Foto: Policie ČR

Karavan skončil po střetu v příkopu u dálnice

Článek

K nehodě došlo zřejmě ve chvíli, kdy se řidič karavanu řadil z levého pruhu do pravého a svým vozem zavadil o kamion. „Přesné okolnosti dopravní nehody teprve šetříme na místě,“ zdůraznil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Záchranáři na místo vyslali i velkokapacitní sanitku, protože nebylo jasné, kolik lidí v karavanu vlastně jelo. „Měli jsme v péči muže a ženu středního věku. Žena utrpěla těžká zranění a převezli jsme ji do nemocnice. U muže jsme po ošetření převezli taktéž do nemocnice k vyloučení vážnějších zranění,“ konstatovala mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Foto: Policie ČR

Karavan skončil po střetu v příkopu u dálnice.

„Karavan zůstal po nehodě na střeše. Jednu osobu jsme museli vyprošťovat, protože byla zaklíněná pod vozidlem. Nyní máme na místě vyprošťovací automobil, který postaví karavan zpět na kola,“ dodal mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

S párem cestoval v karavanu i malý psík, kterého policisté předali vyškovským strážníkům. Ti se o něj postarají do doby, než si ho bude moci vyzvednout majitel.

Řidičák B i na větší auta, navrhuje EU

Ekonomika

Výběr článků

Načítám