Hlavní obsah

Kamionu bouchla na dálnici D5 na Rokycansku pneumatika

Cekov

O velkém štěstí může mluvit pětašedesátiletý řidič kamionu, který v úterý dopoledne havaroval na dálnici D5 u Cekova na Rokycansku. Na voze mu sice praskla pneumatika a naboural do mazdy, ale následky střetu nebyly fatální jako při obdobném případu před dvěma lety. Tehdy měla tragédie tři oběti.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Řidiči kamionu praskla pneumatika na dálnici D5 a způsobil nehodu

Článek

Policejní mluvčí Iva Vršecká informovala, že šofér jel směrem na Rozvadov. Nehoda se stala mezi 47. a 48. kilometrem. „Podle dosud zjištěných skutečností praskla na voze pneumatika, následkem čehož řidič vjel do levého jízdního pruhu. Zkřížil cestu osobnímu vozu Mazda, které řídil šestatřicetiletý muž. Ten následně narazil do svodidel,“ popsala Vršecká.

Lukáš Uherek z krajské záchranky doplnil, že ošetřili sedmatřicetiletou ženu. „Utrpěla pouze lehká zranění. Sanitka ji transportovala do Rokycanské nemocnice,“ řekl.

Vršecká doplnila, že dechové zkoušky u obou řidičů byly negativní. „Příčinou i veškerými okolnostmi se nadále zabýváme,“ uvedla.

Tragické následky měl podobný případ, jenž se odehrál rovněž na dálnici D5 na Tachovsku před dvěma lety. Řidiči kamionu tehdy též praskla pneumatika, vůz vjel přes středová svodidla do protisměru, kde srazil osobní auto. Při neštěstí zahynul řidič i jeho dvě děti. Policie nakonec případ uzavřela s tím, že příčinou byla technická závada.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Řidiči kamionu praskla pneumatika na dálnici D5 a způsobil nehodu

Za smrt řidiče a dvou dětí po střetu s kamionem na dálnici D5 mohla prasklá pneumatika

Krimi

Výběr článků

Načítám