Hlavní obsah

Kamera natočila Poláky, jak se snaží ve Frýdku-Místku ukrást katalyzátor

Až do Frýdku-Místku vyrazili dva Poláci za lupem. Jejich cílem byl katalyzátor v jednom ze zaparkovaných aut. Než se ho však podařilo mužům odmontovat, vyrazili díky kamerovému systému po jejich stopě místní strážci pořádku.

Zloději se snažili ukrást katalyzátor Video: MP Frýdek Místek

Článek

Pár lapků chtěl ukrást katalyzátor z vozu stojícího na místě pro handicapované ve frýdecké Komenského ulici. Zloději měli smůlu, že je při tom zachytila kamera.

„Na monitoru bylo patrné, jak se muž snaží na vozidlo nasadit zvedák a následně odchází pryč. Pak se k vozu vrátil s druhým mužem, jeden hlídal a druhý ležel pod autem. Z jednání obou bylo zřejmé, že se snaží odcizit katalyzátor,“ popsal ředitel Městské policie Frýdek-Místek Ivo Kališ.

Když muži uviděli strážníky, začali utíkat směrem do parku, kde se rozdělili. Jednoho z nich strážníci dopadli v nedaleké ubytovně. Druhého podezřelého zaznamenal operátor kamerového systému a strážníci jej chytili na křižovatce ulic Frýdlantská a Komenského.

Netrvalo dlouho a ukázalo se, že se jedná o Poláky, přičemž jeden z nich byl ve své domovině už za krádeže katalyzátorů souzen. Muž byl navíc současně hledaný kvůli nenastoupení do výkonu trestu. Oba zloděje si převzali policisté, kteří případ vyhodnotili jako majetkový přestupek ve stadiu pokusu. Případ tak bude řešen ve správním řízení. Polská strana o provinilce zájem neprojevila.

Při nehodě kamionu na Frýdecko-Místecku uhynulo 31 prasat

Krimi

Výběr článků

Načítám