Hlavní obsah

K postřelení dívky na Plzeňsku došlo po sporu mezi známými, střelce stíhají za pokus o vraždu

Plzeň
Aktualizováno

Čtyřicetiletého muže, který v pátek na Plzeňsku postřelil 13letou dívku, policisté v neděli obvinili z vraždy ve stadiu pokusu a také z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Odpoledne na něj soud uvalil vazbu. Střelbou pravděpodobně skončil spor mezi dvěma muži. Dívka byla zřejmě zraněná neúmyslně.

Střelba v PlzniVideo: Patrik Biskup, Novinky

Článek

„Zahájili jsme trestní stíhání 40letého muže, kterého jsme obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného ve stadiu pokusu a z přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Obviněný je stíhán vazebně,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Dále zmínila, že se jednalo o spor mezi dvěma osobami, které se znaly. „Vzhledem ke stále probíhajícímu vyšetřování, nebudeme nyní k případu sdělovat další informace,“ podotkla mluvčí.

Podle neoficiálních informací šel muž se zbraní na známého a nešťastnou náhodou trefil dívku.

Postřelení 13leté dívky v Plzni: Muž je podezřelý z pokusu o vraždu

Krimi

Muž se střelnou zbraní zaútočil v pátek dopoledne v jednom z rekreačních objektů v Zábělé u Plzně. „Jel jsem k sobě na chatu. Vešel jsem dovnitř a on stál na chodbě. Vystřelil po mně. Malá začala brečet. Chytil jsem ji, otočili jsme se a utíkali pryč,“ popsal policistům majitel objektu.

Muž se dal v pátek po činu na útěk a policisté jej zadrželi až odpoledne při pátrací akci.

Podle informací Novinek má dívka střelné poranění na nohou. Záchranná služba ji musela převézt do nemocnice, ale její stav by neměl být vážný.

Postřelení dívky v Plzni: Policie zadržela podezřelého

Krimi

Výběr článků

Načítám