Hlavní obsah

Jsem Bruce Springsteen a potřebuju peníze na novou kytaru. Žena z Chomutovska uvěřila a zaplatila

Šedesátiletá žena z Chomutovska se v minulých dnech obrátila na chomutovské policisty s podezřením, že ji neznámý podvodník připravil o 105 tisíc korun. Poškozená doplatila na fakt, že je velkou fanynkou zpěváka Bruce Springsteena a na různých sociálních sítích sleduje profily, které ho prezentují.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Před několika měsíci ‚olajkovala‘ na Facebooku jeho fotku. Nedlouho poté ji přes Messenger kontaktoval údajný Bruce Springsteen. Začala s ním komunikovat, prý si rozuměli. Paní se se zpěvákem chtěla setkat osobně, proto vyslyšela jeho výzvu, že pro osobní setkání si musí platit VIP členství,“ popsala začátek příběhu chomutovská policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Žena pak na základě instrukcí údajné hvězdy požadované částky ve výši od 8 do 15 tisíc korun opakovaně vybírala ze svého bankovního účtu a vkládala je do bitcoinmatu.

Myslela si, že mu přispěla na novou kytaru

„Tímto způsobem poslala přes 80 tisíc korun. Poškozená dokonce uvěřila, že některou z těchto částek zpěvákovi přispěla na novou kytaru,“ uvedla mluvčí.

Další tisíce korun poslala žena na bankovní účet zpěvákova údajného oficiálního managementu. Opět se mělo jednat o peníze za takzvané VIP členství. Obdržela za ně fotografii VIP průkazu.

Pro jeho aktivaci však musela zaslat další dva tisíce dolarů, tedy přes 46 tisíc korun. „Protože už dotyčná neměla peníze, tak odmítla. Až poté se obrátila na policii,“ doplnila Glogovská.

Policie opakovaně vyzývá veřejnost, aby vždy zvažovala, zda prostřednictvím internetu komunikovat s někým neznámým.

„Pokud si však přesto s někým takovým dopisujete, buďte obezřetní. Zvláště když se vydává za nějakou slavnou osobnost, která slibuje osobní setkání, případně pokud má jít například o lékaře, vojáka na misi či jinou osobu ze zahraničí, která slibuje vážný vztah,“ vybízí mluvčí občany k obezřetnosti.

Seniorka z Českokrumlovska si pohrála s internetovým podvodníkem

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám