Hlavní obsah

Jízdu v opilosti a bez řidičáku sváděl na stres. Lékaře z Tachovska čeká 9 měsíců vězení

Byl jsem přepracovaný a jednal pod stresem. Tak se v úterý před tachovským okresním soudem snažil obhájit dětský lékař Muhsin Al-Kannany z Tachovska, proč letos v únoru usedl opilý za volant svého vozidla a navíc v době uloženého zákazu řízení.

Lékař Muhsin Al-Kannany z Tachovska před tachovským soudemVideo: Patrik Biskup, Novinky

Článek

Samosoudkyně Michaela Řezníčková s ním ale žádné slitování neměla a přidala mu další tři měsíce vězení k trestu, který mu za stejný prohřešek uložil na jaře chebský okresní soud. Celkem si tak 63letý pediatr původem z Iráku odsedí za dva případy 9 měsíců. Po propuštění musí navíc nastoupit protialkoholní léčbu.

„Každého člověka v životě potkají zátěžové situace. Bohužel u obžalovaného to vedlo k opakovanému selhání. Se stresovými situacemi se potkáváme všichni a je na nás najít tu správnou cestu je vyřešit,“ uvedla soudkyně při odůvodnění rozsudku.

Nemáte žádné výsadní postavení, řekla soudkyně lékaři. Za jízdu v opilosti ho poslala do vězení

Krimi

K výši uloženého trestu pak dodala, že tendence páchat tuto trestnou činnost opakovaně je u obžalovaného natolik silná, že uložení mírnější sankce nepřipadalo v úvahu.

Státní zástupkyně Jana Fišerová upozornila na to, že předchozí odsouzení v minulosti, kdy obžalovaný dostal šanci k nápravě v podobě trestů, které ještě nebyly spojené s jeho přímým výkonem, se minula účinkem. „Nemůže se také zaštiťovat svojí profesí a potřebou být nablízku nemocným dětem,“ doplnila žalobkyně.

První nepodmíněný trest uložil Kannanymu letos v březnu chebský okresní soud. Bylo to za opileckou jízdu bez řidičáku loni v říjnu, kdy se svým vozidlem Fiat Panda kličkoval po silnici mezi Planou a Drmoulem. Policisté mu tehdy naměřili v dechu přes dvě promile.

„Pan obžalovaný je speciálním recidivistou. Za stejné jednání stojí před soudem již popáté. V minulosti dostal opakovaně šanci, kdy mu byla uložena podmínka, peněžitý trest nebo obecně prospěšné práce. Nevedlo to ale k žádné jeho sebereflexi. Je nepoučitelný a nenapravitelný. Je proto třeba na něho působit přísněji,“ uvedl tehdy chebský soudce Petr Holub.

Kannanyho neuchránilo od vězení ani brilantní pracovní hodnocení z polikliniky Tachov. „Svoji práci vykonává svědomitě a spolehlivě. Rodiče dětských pacientů jsou s ním spokojeni. Na pohotovosti sloužil 10 služeb za měsíc, což bylo nejvíce ze všech lékařů. Jeho absence znamená výrazně zhoršení dostupnosti zdravotní péče pro děti a mládež v tachovském regionu,“ napsal soudu ředitel polikliniky Petr Tuháček.

Alkohol mu pomáhá zvládat stres

Sám Kannany před soudem řekl, že je mu všechno strašně moc líto. Tvrdil, že alkohol pije výhradně po práci a v době svého volna. Prý mu pomáhá zvládat pracovní stres. Léčení ze závislosti se nebránil, jen požadoval ambulantní formu, tedy že by na terapie docházel a nemusel být zavřený v léčebně.

Řidič v Německu po nehodě pojídal na louce trávu, aby zamaskoval svou opilost

Koktejl
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám