Hlavní obsah

Jízda v protisměru na D35 skončila pokutou. Tentokrát

Městec

Značka není zeď. Tímto heslem se možná řídila žena, která minulý víkend vjela na dálnici D35 na Pardubicku. Problém byl v tom, že na ni vjela v protisměru. Naštěstí si jí všimli další řidiči a hned dva volali na linku 158.

Jízda v protisměru na D35Video: Policie ČR

Článek

„Žena cestovala směrem na Prahu. Kolegové z dálničního oddělení Městec naštěstí vozidlo vypátrali, zastavili a čtyřiapadesátileté řidičce za přestupek uložili pokutu. Řidička může hovořit o velkém štěstí, jelikož během její jízdy nedošlo k žádné nehodě,“ uvedla policejní mluvčí Dita Holečková.

Podle ní jen v Pardubickém kraji od počátku roku přijali osmnáct oznámení o vozidlech, která jela v protisměru. Co však udělat, když třeba nevědomky vjedete na dálnici v protisměru?

Nikdy se neotáčet

„Apelujeme na řidiče, aby se důsledně věnovali jízdě a sledovali dopravní značení. Pokud i přesto najedete do protisměru, neprodleně zastavte na krajnici nebo v odstavném pruhu, na vozidle zapněte výstražná světla, oblečte si reflexní vestu a odejděte do bezpečného prostoru nejlépe za svodidla. Následně zavolejte na linku 158 a vyčkejte do příjezdu policejní hlídky,“ radí Dita Holečková.

Rozhodně nikdy by neměl řidič pokračovat v jízdě ani se na dálnici nebo na silnici pro motorová vozidla otáčet.

Za přestupek otáčení, couvání nebo jízdu v protisměru na dálnici nebo na silnici pro motorová vozidla hrozí řidiči v příkazním řízení pokuta minimálně 4,5 tisíce korun až do výše 5,5 tisíc korun a 6 bodů.

Nevysvětlené vybočení. Policie popsala, jak se hromadila tragická nehoda u Andělské Hory

Krimi

Výběr článků

Načítám