Hlavní obsah

Jestřáb v Ostravě zaútočil na drůbež, uvěznila ho ochranná síť

Ostrava-Michálkovice

V síti, která kryla venkovní výběh pro drůbež, uvízl ve čtvrtek dopoledne v ostravské části Michálkovice mladý jestřáb lesní. Svobodu dravci zajistili až přivolaní hasiči.

Hasiči zachránili jestřába lesníhoVideo: HZS Moravskoslezského kraje

Článek

O ptáku, který uvízl v ochranné síti, se dozvěděli hasiči díky telefonátu na tísňovou linku po 10. hodině. Na pomoc dravci vyrazila speciální profesionální jednotka, která se na odchyt a záchranu zvířat v rámci Moravskoslezského kraje specializuje.

„Hasiči z Přívozu mají pro podobné situace nejen rozšířené vybavení, ale také výcvik,“ podotkl mluvčí hasičů Jakub Kozák.

Muž, který ptáka našel a ohlásil jeho uvěznění hasičům, na ně čekal u kurníku za rodinným domem. Hasičům popsal, že jestřáb uvízl v ochranné síti při snaze pořídit si něco k snědku.

Muž z Kroměřížska chytil do klece jestřába. Pak po něm střílel

Krimi

„Hasiči v odolných rukavicích ptáka chytili, odstřihli část sítě a jestřába vynesli ze stísněných prostor výběhu. Následně postupně opatrně odstříhávali kousky sítě, ve kterých byl pták, převážně za křídlo, zachycen,“ nastínil mluvčí.

Po vyproštění ještě hasiči zkontrolovali, zda jestřáb není viditelně poraněn. „Posadili ho na kovovou konstrukci na zahradě, odkud po chvíli sám odletěl,“ dodal Kozák.

Výběr článků

Načítám