Hlavní obsah

Jestli mi neopravíte internet, přijdu a zastřelím vás, hrozil mladík ze Šumperska

Zastřelením hrozil v úterý ve výhružném e-mailu muž (21) ze Šumperska pracovníkům prodejny poskytovatele telekomunikačních služeb v Šumperku, pokud neopraví internet v jedné obci z regionu. Vzápětí od něj přijali i SMS zprávu se stejnou výhrůžkou. Policisté mladíka do půl hodiny vypátrali. Vyklubal se z něj psychicky nemocný člověk s omezenou svéprávností. Novinky o tom informoval ve středu policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oznámení od pracovníků prodejny operátora mobilních služeb, že obdrželi e-mail s výhrůžkou, policisté přijali na lince 158 o půl jedné odpoledne. „Neznámý pachatel jim vyhrožoval, že pokud neopraví internet v jedné obci na Šumpersku, tak k nim přijede a postřílí je. Následně od něj přijali i SMS zprávu se stejnou výhrůžkou,“ popsal mluvčí.

Šumperští policisté podle e-mailové adresy odesílatele a osobní znalosti zjistili, že by za vyhrožováním mohl být jednadvacetiletý muž z Šumperska. Po přijetí oznámení ihned vyrazili ohlídat prodejnu. Kolegové se mezitím vydali do bydliště možného pisatele, kde jej za pár minut vypátrali. Následně zjistili, že se skutečně jedná o muže, jenž zaslal výhrůžku.

„Navíc zjistili, že se jedná o psychicky nemocného muže s omezenou svéprávností. Proto si na místo vyžádali zdravotníky. Zasahující lékař následně nechal mladého muže převézt do psychiatrické léčebny. Z ní byl po vyšetření propuštěn a předán svému opatrovníkovi,“ uvedl Hejtman s tím, že kriminalisté věc šetří pro podezření ze spáchání zločinu vydírání, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.

O dalším postupu se rozhodne až podle toho, jak dopadne znalecký posudek na duševní stav podezřelého. „Může se stát, že věc bude odložena,“ dodal mluvčí.

Muž hrozil policistům i jejich rodinám v Uničově smrtí

Krimi

Výběr článků

Načítám