Hlavní obsah

„Jel jsem podle navigace.“ Řidič sjel autem do řeky Bělá, kde před povodní vedla silnice

Mikulovice

Spoléhal se na navigaci, ale ta pětapadesátiletého řidiče osobního auta při průjezdu Mikulovicemi na Jesenicku zradila. Navedla jej na po povodni chybějící úsek silnice. Řidič skončil s vozidlem v korytě řeky Bělá, sdělila Novinkám v úterý policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Foto: Policie ČR

Osobní auto skončilo v korytě řeky Bělá.

Článek

Nehoda se stala v pondělí krátce před šestou hodinou v ulici Hlucholazská v Mikulovicích. „Řidič vozidla Dacia jedoucí ve směru od polských hranic nepřizpůsobil rychlost jízdy technickému stavu komunikace. Nestihl přitom včas zareagovat na chybějící část silnice, která byla utržená při povodních, a s vozidlem sjel do koryta řeky Bělá,“ uvedla Skoupilová.

Auto v řece zůstalo ležet na pravé straně. „Řidič uvedl, že jel podle navigace. Z místa byl převezen na vyšetření do jesenické nemocnice,“ konstatovala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Jízda jen podle navigace se řidiči vymstila.

Provedená dechová zkouška vyloučila přítomnost alkoholu. Způsobená hmotná škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun.

„Na Jesenicku je po povodních stále spousta silnic neprůjezdných nebo dokonce chybí, proto apelujeme na řidiče, aby na to pamatovali, plně se věnovali řízení a nespoléhali se na navigaci,“ doplnila Skoupilová.

Převrácený náklaďák s betonem zatarasil silnici na Karlovarsku

Krimi

Výběr článků

Načítám