Hlavní obsah

Je to i má chyba, přimlouval se pobodaný za obžalovaného

Deset a půl roku stráví za mřížemi Vladimír Pačaj za to, že se loni v létě pokusil nožem ubodat přítele své matky. Rozhodl o tom v úterý ostravský krajský soud. Jednání se účastnil i pobodaný otčím, který žádal trestní senát, aby na obžalovaného nebyl přísný.

Foto: ALEŠ HONUS

Obžalovaný v soudní síni.

Článek

K incidentu došlo loni v bytě v Bohumíně-Skřečoni. Vladimír Pačaj, který byl pod vlivem pervitinu a marihuany, se podle obžaloby pokusil usmrtit partnera své matky. Po jeho příchodu do bytu si zašel do kuchyně pro nůž, kterým příchozího muže napadl.

„Nejprve na něj zaútočil opakovanými výpady nožem v obývacím pokoji, poté pokračoval v ložnici, kde se před ním poškozený chtěl zavřít,“ uvedl státní zástupce Vít Legerský. Šest ran mířilo do břicha a do krku, jedna zasáhla ucho.

„Jen díky aktivní sebeobraně poškozeného a shodou šťastných okolností mu nezpůsobil mnohem závažnější zranění, které by ho ohrozilo na životě,“ dodal žalobce, který jednání muže klasifikoval jako pokus o vraždu.

Foto: ALEŠ HONUS

Vladimír Pačaj s obhájcem a eskortou.

„Jsem si vědom následků, které jsem způsobil. Je mi to líto,“ řekl soudu Pačaj, který k soudu dorazil s rouškou na tváři s tím, že je nachlazený. „Děkujeme za ohleduplnost,“ komentoval to soudce.

Jednání se účastnil i napadený muž. „Já bych mu nedával tolik roků. Je to i moje chyba. Když byl pod vlivem drog, tak chtěl zabít všecky. Já jsem na něho kvůli těm drogám řval a on se mě pak bál,“ řekl.

Trest byl vyhlášen jako souhrnný a je v něm započítáno i předchozí odsouzení za krádež. Rozsudek zatím není pravomocný, státní zástupce si ponechal lhůtu.

Muž se pokusil na Uherskohradišťsku zabít strýce. Za pobodání mu hrozí až výjimečný trest

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám