Hlavní obsah

Jdou po mně mafiáni, tvrdila podvodnice z Domažlicka. Z mužů vylákala statisíce

Západní Čechy

Z pokračujícího přečinu podvodu obvinili kriminalisté šestadvacetiletou ženu z Domažlicka. Podle spisu se seznámila na sociální síti s několika muži a připravila je o téměř čtyři sta tisíc korun. Dotyčné hrozí až pětileté vězení.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie, ilustrační snímek

Článek

Žena vystupovala pod falešným jménem a snažila se vyvolat u svých internetových „přátel“ lítost. Pokaždé přišla s jiným smyšleným příběhem. Muži z Klatovska řekla, že potřebuje peníze na nájem, aby nemusela z domu odejít. „Poslal jí patnáct tisíc korun. Vyšlo ale najevo, že na dané adrese nikdy nebydlela, a peníze už nevrátila,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Při prověřování případu ale kriminalisté zjistili, že žena podobným způsobem obelstila další oběti. Například od muže z Domažlicka dostala peníze pro „mafiány, kteří po ní jdou“, nebo na úhradu lékařské péče pro její matku. „Dalším podvedeným byl muž z Prahy, od něhož požadovala peníze na bydlení,“ řekla Brožová.

Celková způsobená škoda činí téměř čtyři sta tisíc korun. Sumu dotyčná dodnes nevrátila. „Spisový materiál spolu s návrhem na podání obžaloby putoval na Okresní státní zastupitelství v Klatovech. Žena může od soudu odejít s trestem odnětí svobody na jeden rok až pět let,“ vypočítala.

Řidič škodovky srazil v Chebu cyklistu, hrozí mu až pětiletý trest

Krimi

Výběr článků

Načítám