Hlavní obsah

Jako z akčního filmu. Ukradli škodovku a ujížděli s ní před plzeňskými strážníky

Plzeň

Dvojice se proháněla městem ve Škodě Octavii téměř stokilometrovou rychlostí. Neunikla však pozornosti plzeňských strážníků, kteří automobil začali pronásledovat. Zanedlouho vůz dostihli a zjistili, že je kradený.

Dvojice ujížděla před plzeňskými strážníky v ukradeném autěVideo: MP Plzeň

Článek

Událost se stala v pátek, městská policie o ní informovala až nyní. Hlídka dopoledne změřila řidiče, který kolem ní projel rychlostí 99 kilometrů v hodině. „Co následovalo, připomínalo spíš scénu z akčního filmu. Pětatřicetiletý šofér nedbal na výzvy k zastavení, naopak zrychlil a ujížděl,“ popsala mluvčí městské policie Tereza Schliková.

Během honičky odbočil řidič do obytné zóny, kde narazil do stromu. Ten stejně jako vozidlo poškodil. „Kolegové se za ním vydali. Šofér se ale znovu rozjel. Jeho zběsilá jízda skončila za několik desítek metrů na parkovišti, kde ho čekaly betonové bariéry,“ pokračovala.

Ze škodovky ale překvapivě vystoupila 24letá žena a tvrdila, že řídila. Policisté přitom za volantem viděli muže. „Nejspíš si stihl přesednout na sedadlo spolujezdce,“ uvedla Schliková. Následně vyšlo najevo, že dvojice automobil ukradla. Žena navíc neměla vůbec řidičský průkaz, muž zase nesměl šoférovat.

Dechová zkouška u obou viníků vyloučila požití alkoholu. Případ si převzali státní policisté.

Vlak na Strakonicku usmrtil dva dělníky, dva zranil. Šéf skupiny podle inspekce porušil předpisy

Krimi

Výběr článků

Načítám